AJANKOHTAISTA AJANKOHTAISTA

Takaisin

Kiitokset kaikille Iisalmen terveyskeskuksen Avoimet ovet -tapahtumaan osallistuneille!

Iisalmen terveyskeskuksen Avoimet ovet -tapahtumassa nähtiin ja kuultiin paljon hyviä esittelyjä ja tietoiskuja.
 
Esittelypisteitä oli mm. omahoidosta, kuulolaitteista ja niiden huollosta, CPAP-laitteista (käytetään esim. uniapneahoidossa), hoitotarvikejakelusta, fysio-, jalka-, ja ravitsemusterapiasta, terveysneuvonnasta, muistiasioista, sähköisestä asioinnista ja suun terveydestä.
 
Ravitsemusterapeutti Karoliina Suutarinen kertoi sekä syömisen hallinnasta että tietoisesta syömisestä, ja tätähän jokainen luentoa kuunteleva pääsi harjoittelemaan jo paikan päällä; karkkia voi syödä joko hotaisemalla tai tietoisesti, hitaasti eri aisteja apuna käyttäen. Ruokailu- ja herkuttelutottumukset saattavat monella muuttua tämän ahaa-elämyksen myötä.
 
Proviisori Anu Pitkonen luennoi sopivasta lääkehoidosta ja tarjoaakin kuntayhtymän asiakkaille palvelua, jossa tehdään lääkehoidon kokonaisarviointi. Arviointiraportti on lääkärillä tukena hänen tehdessään lääkehoitoon liittyviä päätöksiä.
 
Terveyskeskus- ja tartuntatautilääkäri Paula Martikainen luennoi flunssasta ja flunssan itsehoidosta. Kun liikut yleisissä tiloissa, muistathan pestä käsiä ja yskiä tai aivastaa kertakäyttönenäliinaan ja jos sitä ei ole saatavilla, käsivarteen, ei siis kämmeniin. Näin vaikutat osaltasi, ettei flunssa- ja influenssapöpöt pääse leviämään. Myös influessarokotteita oli vielä saatavilla.
 
Jäikö jokin asia luennoissa mietityttämään? Tietoiskujen materiaali löytyy alla:
 
Kohti terveempää kevättä! Apuna sinulla on erittäin ammattitaitoinen henkilökuntamme!
Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille! Arvonta on suoritettu, ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.