AJANKOHTAISTA AJANKOHTAISTA

Takaisin

Terveyspalvelu Verso Oy Ylä-Savo (tiedote 14.12.2018)

TERVEYSPALVELU VERSO OY                                                                                           TIEDOTE YLÄ-SAVO 14.12.2018
YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄ

 

 

PIHLAJALINNA TERVEYSPALVELU VERSON UUDEKSI OMISTAJAKSI

 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on yhtymähallituksen kokouksessa 7.12.2018 hyväksynyt Terveyspalvelu Verso Oy:n osakeomistuksen myymisen Pihlajalinna Terveys Oy:lle. Samassa kaupassa Pihlajalinna Terveys Oy:lle siirtyy koko Terveyspalvelu Verso Oy:n omistus. Pihlajalinna Oyj:n hallitus hyväksyi kaupan toteuttamisen kokouksessaan 14.12.2018. Kauppa toteutetaan vuoden 2018 aikana.

"Olemme tyytyväisiä kaupan varmistumiseen. Terveyspalvelu Verso Oy:n omistajuuden myötä pystymme laajentamaan palveluidemme tarjonnan koko Itä-Suomen alueelle." Joni Aaltonen, toimitusjohtaja, Pihlajalinna.

"Kaupan varmistuminen on erittäin hieno asia. Verso on onnistunut kasvattamaan arvoaan omistajan tahtotilan mukaisesti. Pihlajalinnan tarjous oli hyvä sisällöltään ja korkein hinta puolsi heidän valitsemistaan." Kauko Korolainen, Puheenjohtaja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, myyntiprosessin ohjausryhmän jäsen.

Omistajamuutos ei vaikuta Terveyspalvelu Verson terveydenhuollon palveluntuotantoon vaan toiminta jatkuu täysin normaalisti. Verson asiakkaita palvelevat edelleen samat asiantuntijat ja asiakkaiden palvelusopimukset jatkuvat normaalisti. Pihlajalinnan omistajuus tulee jatkossa laajentamaan Terveyspalvelu Verson toimialueen palveluita yhä kattavimmiksi. Omistajamuutoksen myötä yleis- ja erikoislääkäripalveluiden tarjonta laajenee sekä digitaalisen terveydenhuollon palvelut tulevat yhä monipuolisimmiksi.

Terveyspalvelu Verso Oy on aikaisempien investointien avulla pystynyt merkittävästi kehittämään toimintaansa. Laboratorio- ja kuvantamispalveluita tarjoavat lääkärikeskukset Iisalmessa ja Varkaudessa ovat nyt valmiina palvelemaan laajemmin myös yksityisasiakkaita. Työterveyshuollon sopimuskumppanuudet toimialueen yritysten ja julkisten tahojen kanssa ovat vakaalla pohjalla.

"Olemme onnistuneet turvaamaan sopimustemme jatkuvuuden. Suurimmat asiakkaamme ovat kilpailutettujen sopimusten piirissä eivätkä sopimukset katkea omistajamuutoksen myötä. Itsemaksavien asiakkaiden palveluiden käyttö on kasvanut vuoden 2018 aikana noin viisinkertaiseksi ja kasvaa tasaisesti. Toimintamme on myös tarkoitus laajeta Pohjois-Karjalan puolelle heti vuoden 2019 alusta. Liiketoiminnan kasvu sekä vakauttaminen on onnistunut erittäin hyvin." Jarno Pylkkänen, Toimitusjohtaja, Terveyspalvelu Verso Oy.

"Terveyspalvelu Verso Oy on meille optimaalinen kumppani. Olemme seuranneet Verson kehitystä ja Verso on pystynyt lyhyessä ajassa vakauttamaan toimintansa Pohjois-Savon alueella. Heillä on osaava henkilöstö ja ammattimainen palveluntuotanto. Emme olisi lähteneet sijoittamaan taloudellisesti epävarmaan yritykseen tai ostaneet vähemmistöosuutta. YL Kapital Oy:n mukanaolo yrityksessä on tuonut meille varmuutta yrityksen potentiaalista. Meille tärkeää on, että pystymme tuomaan omistajuudellamme lisäarvoa yrityksen asiakkaille ja henkilöstölle." Joni Aaltonen, Toimitusjohtaja, Pihlajalinna.

Terveyspalvelu Verso Oy:n henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä ja integraatio Pihlajalinnan organisaatioon tapahtuu vuoden 2019 aikana. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän myydessä Verson osakkeensa myös YL Kapital OY myy osakkeensa.

"Olemme panostaneet taloudellisesti merkittävästi Versoon ja tuoneet kaiken osaamisemme mm. Verson hallituksen käyttöön. Investoimme yhtiöön tilanteessa, jossa yhtiön talous oli vielä epävakaalla pohjalla. Uskoimme kuitenkin vahvasti yhtiön mahdollisuuksiin ja yhteistyö Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän kanssa on sujunut hyvin. Pihlajalinnalla on tahtotilana ostaa koko osakekanta, joten tuemme SOTE:n päätöstä osakekannan myymisestä. Meille tärkeää on, että alueelliset palvelut säilyvät ja henkilöstö saa hyvän uuden kodin. Uskomme tämän toteutuvan hyvin uuden omistajan toimesta" Yrjö Laakkonen, Kauppahuone Laakkonen, Hallituksen puheenjohtaja.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän päätöksenteko on käynyt läpi laajan valmistelun, jossa kuntayhtymän omistajakunnat ovat olleet tiiviisti mukana. Omistajakunnat ovat antaneet omistajaohjauksen kannanotot ja kannattaneet yhtiön osakeomistuksen myymistä. Myyntiprosessissa on käytetty ulkopuolista asiantuntijaa, joka on hoitanut myyntiprosessin koordinoinnin. Myyntiprosessiin liittyen on käyty myös laajaa evästekeskustelua kuntajohtajien, kuntien hallitusten sekä valtuustojen puheenjohtajiston kanssa.

"SOTE – ja maakuntauudistuksen tilanne on muuttunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Tämä vaikuttaa laajasti myös terveydenhuollon kilpailuilla markkinoilla toimivien yhtiöiden haluun ja mahdollisuuksiin laajentua yritysostojen myötä. Markkina on tämän vuoden puolella "kuumentunut", mikä näkyy positiivisesti mm. Verson myyntihinnassa" Tommi Talasterä, Hallituksen puheenjohtaja, Terveyspalvelu Verso Oy.

Osakkeiden myynti Pihlajalinna Terveys Oy:lle säilyttää sekä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toiminta-alueen että maakunnan alueen kilpailutilanteen monipuolisena. Osakekaupan ansiosta työterveyspalvelujen saatavuus paranee ja laajenee Pohjois-Savon alueella. Osana Pihlajalinna-konsernia Versolla on taustalla enemmän sekä taloudellisia että asiantuntijaresurssia työterveyspalvelujen kehittämisessä.

"Olemme onnistuneet hyvin rekrytoinneissa ja Terveyspalvelu Versosta on muodostunut haluttu työpaikka terveydenhuollon ammattilaisten parissa. Uskon, että Pihlajalinna-konserni osaltaan vahvistaa palvelun tuotannon laatua ja pystymme tuottamaan yhä vaikuttavampaa työterveyshuoltoa asiakkaillemme. Henkilöstön näkökulmasta suhtaudun positiivisesti tulevaan muutokseen." Minna Harri-Mikkola, Vastaava Työterveyslääkäri, Terveyspalvelu Verso Oy.

Lisätiedot:

Ylä-Savon Sote kuntayhtymä:
Leila Pekkanen, Toimitusjohtaja, Ylä-Savon Sote kuntayhtymä
Kauko Korolainen, Puheenjohtaja, Ylä Savon Sote kuntayhtymähallitus.

Ylä-Savon Kunnat
Jarmo Ronkainen, Kaupunginjohtaja, Iisalmen kaupunki

Pihlajalinna Oyj
Joni Aaltonen, Toimitusjohtaja

Terveyspalvelu Verso Oy
Jarno Pylkkänen, Toimitusjohtaja
Tommi Talasterä, Hallituksen puheenjohtaja

 

 

Tulostettava tiedote