AJANKOHTAISTA AJANKOHTAISTA

Takaisin

Tiedote: Toimintojen muutokset ja keskeytykset 20.3.2020

TIEDOTE 20.3.2020

WHO on julistanut Pandemian Koronavirus- Covid-19 leviämisen vuoksi. Valmiuslaki on otettu käyttöön Suomessa 18.3.2020. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän palvelutoimintaan tulee muutoksia väestön suojelemiseksi ja tartuntojen leviämisen estämiseksi.

TOIMINTOJEN MUUTOKSET JA KESKEYTYKSET

Enska-vastaanotot

Tartuntojen ehkäisemiseksi hengitystieoireiset ja muun syyn takia Enska-vastaanotoille tulevat asiakkaat hoidetaan eri palvelupisteissä.

Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän hengitystieoireisten asiakkaiden hoito on keskitetty Iisalmeen Enska-vastaanotolle (sisäänkäynti vain Riistakadun puoleisesta ovesta). Iisalmen Enska-vastaanotolle (muut kuin hengitystieoireiset) sisäänkäynti pääoven kautta Meijerikadulta.

Muilla oireilla olevien asiakkaiden hoito jatkuu edelleen Kiuruveden ja Sonkajärven Enska-vastaanotoilla.

Palvelemme puhelimitse ja sähköisesti

Olemme lisänneet sähköistä asiakaspalvelua ja laajennamme palveluaikoja. Monissa palveluissa pyrimme hoitamaan palvelut pääsääntöisesti puhelin-, eChat- ja video- eli etäpalveluina.

Yli 70-vuotiaiden asiakkaiden palvelut hoidetaan pääsääntöisesti puhelin- tai etäpalveluna.

Ikäihmisten asiakasneuvonta Ohjurin aukioloaikaa on pidennetty. Ohjuri palvelee arkisin ma-pe klo 8-17, puh. 040 712 1190.

Kiireetön hoito

Tavoitteena on hoitaa kiireettömät palvelut puhelin-, chat- ja etäpalveluna. Mikäli palvelua ei pystytä hoitamaan etäpalveluna, niin vastaanottoaika siirretään myöhempään ajankohtaan. 

Vastaanotolle tulo kiireettömän hoidon osalta edellyttää, ettei ole hengitystieoireita.

Päivä-, työ- ja ryhmätoiminnot

Kuntayhtymän päivä-, työ- ja ryhmätoiminnot on keskeytetty. Keskeytykset koskevat ikäihmisiä, kehitysvammaisia, mielenterveyskuntoutujia, kuntoutusta ja ravitsemusterapiaa.

Asumispalveluyksiköt

Vierailut asumispalveluyksiköihin on kielletty pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden oireettomien läheisten tai saattohoidossa olevien läheisten vierailut. Vierailusta tulee sopia etukäteen soittamalla kyseessä olevaan hoitoyksikköön.

Asumispalveluissa on koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehty erityisjärjestelyjä. Mm. ikäihmisten pitkäaikaishoidon ja lyhytaikaishoidon asiakkaat hoidetaan eri palveluyksiköissä. Kehitysvammaisten asumispalveluyksiköissä keskeytetään intervallijaksot ja vaikeavammaisten asumispalveluyksiköiden osalta henkilökohtainen apu.

Kotihoito

Pyydämme myös välttämään vierailuja kotihoitomme asiakkaan kotona.

 

Keskeytykset ja toimintojen muutokset ovat voimassa valmiuslain voimassaoloajan. Palveluajoista ja palveluiden muutoksista tiedotetaan internet-sivuillamme.

Tulostettava tiedote (.pdf)