AJANKOHTAISTA AJANKOHTAISTA

Takaisin

Valinnanvapauskokeilun jatkohankkeen päättymisen aikataulut tarkentuneet

Valinnanvapauskokeilun jatkohankkeen päättymisen aikataulut tarkentuneet

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallinnoiman valinnanvapauskokeilun päättymispäivämäärät ovat tarkentuneet kokeiluun saatujen määrärahojen myötä.


Sote-keskus -kokeilu
Asiakas voi käyttää valinnanvapauttaan 30.6.2019 saakka ja olla yksityisen palveluntuottajan asiakkaana vielä heinäkuun ajan. Perusterveydenhuollon suora valinta -kokeilu päättyy 31.7.2019, jonka jälkeen yksityistä terveydenhuoltoa kokeilleet asiakkaat palaavat automaattisesti takaisin julkisen terveydenhuollon piiriin 1.8.2019 alkaen.


Kokeilussa ovat perusterveydenhuollon valinnanvapauskokeilun osalta mukana Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän kuntien lisäksi Kuopio (rajatut postinumerot), Kysteri (Rautavaara, Kaavi) ja Joroinen.


Yksityisellä palveluntuottajalla asioiville asiakkaille tiedotetaan henkilökohtaisesti siirtymisestä takaisin julkiseen terveydenhuoltoon.


Henkilökohtaisen budjetin -kokeilu
Henkilökohtaisen budjetin kokeilu jatkuu 31.8.2019 saakka. Kokeilu perustuu julkisen oman tuotannon hintoihin eikä vaadi erillistä budjettia eikä ole riippuvainen rajatusta kokeilubudjetista.


Henkilökohtaisen budjetin kokeilussa ovat mukana Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Kuopio, Kaavi, Keitele, Pielavesi, Rautavaara ja Tuusniemi.

Jatkohankkeelle määritelty aika (1.9.–31.10.2019) käytetään kokeilusta kertyneiden tulosten ja analyysin tuottoon.


Kokeilut ovat osa valtakunnallista Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa palvelusetelikokeilua.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Pia Aikio
pia.aikio@ylasavonsote.fi
puh. 040 718 3996