AJANKOHTAISTA AJANKOHTAISTA

Takaisin

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tiedote eläintenomistajille koronaepidemian aikana

TIEDOTE ELÄINTEN OMISTAJILLE KORONAEPIDEMIAN AIKANA 25.3.2020

 

Koronaepidemian aikana on tärkeää suunnitella myös omien eläinten varahoito jo etukäteen .

Jokaisen eläimenomistajan tulee nyt miettiä ja sopia, kuka eläimiä hoitaisi, jos itse ei pysty
niistä yllättäen huolehtimaan. Miten saan nopeasti lomittajan tai sijaisavun tilalleni? Voisiko esimerkiksi sukulainen, ystävä tai naapuri olla avuksi?

On tärkeää, että eläinten omistajat löytävät eläimilleen varahoidon ensisijaisesti itse. Tässä poikkeustilanteessa eläinsuojeluviranomaisen resurssit ovat rajalliset ja ne suunnataan eniten apua tarvitseville. Mikäli eläinsuojeluviranomaiselle kuitenkin tulee tieto ilman hoitoa jääneestä eläimestä, pyritään sille järjestämään väliaikainen hoitopaikka mahdollisimman pian. Hoitokustannukset koituvat normaaliin tapaan omistajan maksettavaksi.

Ilman poikkeustilannettakin vastaava varautuminen on hyvä olla olemassa jokaisessa eläintaloudessa erityisesti, jos eläimen hoidosta vastaa vain yksi ihminen.

Jos sinulla on kotona eläimiä, suosittelemme kiinnittämään asunnon ulko-oveen Huoneistossa eläimiä –lapun, joka auttaa erilaisissa hätätilanteissa ottamaan huomioon asunnossa olevat eläimet.

Lisäksi suosittelemme kiinnittämään tarkemman tiedotteen huoneiston välioveen tai ulko-oven sisäpuolelle. Tiedotteesta tulee käydä ilmi asunnossa olevat eläinlajit ja niiden määrä, omistajan yhteystiedot ja varahoitajan yhteystiedot. Voit tulostaa tiedotepohjan tästä tai kirjoittaa sen itse. Jos sinulla on eläimiä asuntosi ulkopuolella, esim. hevonen piharakennuksessa, muista kertoa niistäkin!

Tilanteessa, jossa huomataan, että eläimen hoito on vaarantunut eikä omistajaa tai varahenkilöä tavoiteta, on otettava yhteys valvontaeläinlääkäriin ja kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa poliisiin tai päivystävään kunnaneläinlääkäriin. Löytöeläintalo voi myös auttaa mahdollisuuksiensa mukaan.

Valvontaeläinlääkäri Anne-Marika Siponen
puh. 040 627 6716
anne-marika.siponen@ylasavonsote.fi

Löytöeläintalo Anniina Ylitalo
Lahdentie 70
74680 Myllyniemi
puh. 044 266 9716
(varalla puh. 040 042 6128)

Huoneistossa eläimiä -lappu kiinnitettäväksi kiinteistön/huoneiston oveen