Marevan-hoito

Milloin verenohennusta tarvitaan?

Laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan hoitoon tarvitaan verenohennushoitoa, joka estää uusien tulppien synnyn. Aivoveritulpan vaara on lisääntynyt sydämen eteisvärinässä, joka on yleisin syy pysyvään verenohennushoitoon. Sydämen tekoläpät ja useat muutkin tilanteet tai sairaudet vaativan veren ohentamista. Veren hyytymisaikaa pidennetään lääkkeillä 2–3 kertaa normaalia pidemmäksi. Tällöin veri vielä hyytyy, mutta tavallista hitaammin. Pienet verenvuodot lakkaavat verihiutaleiden avulla, joihin verenohennuslääkitys ei vaikuta. Lue lisää Verenohennuslääkkeet.

Yleisin verenohennuslääke on vuosikymmeniä käytössä ollut varfariini, jonka kauppanimi on Marevan. INR -arvo mittaa veren hyytymisaikaa ja sillä seurataan hoidolle asetetun tavoitetason saavuttamista ja pysymistä. Marevan® -lääkeannos määräytyy INR -arvon mukaan.

Sähköinen asiointi ja Marevan lääkkeen käyttäjät: Marevan® -verenohennuslääkettä käyttävät potilaat voivat saada INR -verikokeen tulokset sekä Marevan® -lääkeannostelun tekstiviestillä tai web-viestillä. Lisätietoja saat omasta terveyskeskuksesta.

Tiedostot

Potilasohje Marevanin käyttäjille