Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvoinnilla tarkoitetaan ihmisen mahdollisuutta elää hyvinvoivana täysipainoista elämää. Mieleltään hyvinvoiva ihminen jaksaa arjessa ja vastoinkäymisissä. Hän on toimintakykyinen ja iloitsee elämästä.

Mielenterveys on voimavara, joka mahdollistaa elämisen täysipainoisesti. Mielenterveyden tila voi kuitenkin väliaikaisesti muuttua huonon voinnin ja hyvän olon välillä, se on luonnollista. Kuitenkin jokainen meistä voi joskus tarvita apua mielen ongelmiin.

Onko sinulla tai läheiselläsi pitkään jatkunutta alakuloisuutta, uupumusta tai ahdistusta? Oletko huolissasi omasta tai läheisesi psyykkisestä voinnista? Mistä saada apua elämäntilannekriisiin? Entä jos oireena on hajoamisen pelkoa, itsetuhoisia ajatuksia tai epätodellisuuden tunnetta? Tai onko sinulla muita mielenhyvinvointiin ja –terveyteen liittyviä kysymyksiä?

Mielenterveystalosta on mahdollista löytää luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveys- ja päihdepalveluista. Sieltä löytyy tietoa ja työkaluja myös erilaisten ongelmien kanssa selviytymiseen.

Nuorten mielenterveystalosta löydät tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta ja hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.

Linkkejä Linkkejä

Luotettavaa tietoa mielenterveydestä, tarjolla olevista hoidoista ja palveluista

 

 

Mielen hyvinvointi 
Suunnista hyvinvoinnin rasteille 
Kriisit kuuluvat elämään 
Mielenterveyden keskusliitto 
Mielenterveysseura