Oikeutesi tietosuojaan liittyen

Potilastietosi löytyvät omaKanta palvelusta, josta voit tarkastaa ne. Sieltä näet myös lokitiedot. Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään omaKanta palvelua potilastietojen tarkastamiseen.

Jos haluat tehdä tietojasi koskevan tarkastuksen, lähetä pyyntösi lomakkeella kirjaamoon: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Kirjaamo, PL 4,74100 Iisalmi. 

Tietojen tilaaminen ja tarkistaminen

Jokaisella on oikeus saada tieto hänestä itsestään viranomaisen asiakirjaan sisältyvistä tiedoista 11§:n 2 ja 3 momentissa säädetyin rajoituksin, jollei laissa toisin säädetä (Julkisuuslaki (621/1999) 12 §. Oikeus saada tieto itseään koskevasta asiakirjasta).

Henkilötietolain (523/1999) 26§:n perusteella jokaisella on salassapitosäännösten estämättä oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuaan saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu tai, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.

Tietojen korjaaminen

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto (HetiL 29 §).

Jos rekisterinpitäjä kieltäytyy korjaamasta tietoja, sen tulee antaa asiasta kirjallinen kieltäytymistodistus (henkilötietolain 29§), jossa on mainittava myös kieltäytymisen syy.

Käytönvalvonta

Tietosuojavastaava toimii organisaatiossamme henkilötietojen käsittelyä valvovana tahona.
Mikäli epäilet, että potilas- tai asiakastietojasi käytetään väärin, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan ja tee lokitietojen tarkastuspyyntö kirjallisena Lokitietojen tarkastuspyyntö-lomakkeella, joka palautetaan osoitteeseen: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Kirjaamo, PL 4,74100 Iisalmi. 

Kahta vuotta vanhempia lokitietoja ei luovuteta, ellei siihen ole erityistä syytä. Asiakas ei saa luovuttaa lokitietoja edelleen tai käyttää niitä muuhun tarkoitukseen (laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 159/2007, 18, 2. mom.).

Linkit

Yleisohje tietojen luovuttamisesta
Tiedonsaantipyyntö itseä koskevasta asiakirjasta -lomake (yksittäisen käynnin tiedot)
Rekisteritietojen tarkastuspyyntö -lomake
Lokitietojen tarkastuspyyntö -lomake
Henkilörekisteriin talletetun henkilötiedon korjaamisvaatimus