Sosiaalipäivystys

Äkillisissä sosiaalihuollon hätätilanteissa voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystyksen ohjaus- ja neuvontapuhelimeen. Sosiaalipäivystys on välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu äkillisissä sosiaalihuollon hätätilanteissa, joita ei voida hoitaa tai siirtää hoidettavaksi seuraavaan arkipäivään. Tälläisiä äkillisiä hätä- tai kriisitilanteita ovat esimerkiksi perheväkivaltatilanteet, lasten, vanhusten tai muiden hoitoa ja turvaa tarvitsevien heitteillejätöt sekä nuorten päihde- ja rikostilanteet, joihin poliisi on joutunut puuttumaan.

 

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys -tiedote


Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia 1.1.2020 lukien: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksessä työskennellään 24/7, ja toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti, ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 7183930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita.


Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Sosiaalipäivystys 
hätäkeskus puh. 112