Valinnanvapauskokeilu
2017 - 2019

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama valinnanvapauskokeilu alkoi Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella tammikuussa 2017 ja kokeilu jatkuu 31.8.2019 saakka.

Koska valinnanvapautta vasta kokeillaan, voit kokeilla eri palveluntuottajien palveluja ja vaihtaa palveluntuottajaa jopa kuukauden välein (minimiaika kullakin palveluntuottajan asiakkaana on yksi kuukausi).

Kokeilussa asiakkaan valinnanvapaus kohdistuu palvelukokonaisuuteen, joka käsittää yleislääkäritasoiset vastaanottopalvelut (myös Enska-vastaanotto vastaavat palvelut), niihin liittyvä fysioterapeutin ohjaus, ravitsemusterapia ja jalkaterapia.

Palveluihin ei sisälly asetuksen mukainen ympärivuorokautinen päivystys, hoitotarvikejakelu, neuvolat, seulonnat, suun terveydenhuolto eikä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto. Nämä edellä mainitut palvelut tuottaa edelleen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ja ne ovat alueen jokaisen asukkaan käytettävissä, olipa hänen vastaanottopalveluidensa tuottaja kuka tahansa.

Erityinen huomio kannattaa kiinnittää siihen, että mm. Enskan palvelut eivät ole käytettävissä, mikäli kuntalainen on valinnut perusterveydenhuollon palvelunsa joltain toiselta toimijalta.

Lue lisää www.terveyspalveluni.fi -valinnanvapauskokeilun www-sivustolta.

 

Palveluntuottajalle:

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän valinnanvapaus-sääntökirja (.pdf, päivitetty 2.3.2018)

Yhteystiedot Yhteystiedot

Pia Aikio
projektipäällikkö

puh: +358 40 718 3996
e-mail: pia.aikio@ylasavonsote.fi 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Hallintokeskus
Pohjolankatu 21, 74120 Iisalmi