Breadcrumb

Akuuttityöryhmä

Akuuttityöryhmä

Akuuttityöryhmä palvelee ja ohjaa äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa. Työryhmä vastaa kiireelliseen psyykkisen avun tarpeeseen. Käytettävissä on psykiatrin ja sairaanhoitajan palvelut sekä tarvittaessa sosiaalityöntekijän palvelut.

Toimi näin

Äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa voit ottaa yhteyttä ohjaus- ja neuvontapuhelimeen, joka palvelee sinua ympärivuorokautisesti. Akuuttityöryhmän asiakkaaksi voit tulla ilman lähetettä. Ennen vastaanotolle tuloa toivotaan yhteydenottoa puhelimitse. Voimme jo puhelinkeskustelussa alustavasti selvittää tilannetta ja avun tarvetta.

Akuuttityöryhmän puhelinasiointi

Äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden akuuttityöryhmän ohjanta- ja neuvontapuhelimeen, joka palvelee sinua ympärivuorokautisesti. Neuvontapuhelimeen voit soittaa, jos sinulla tai läheiselläsi on äkillinen psyykkisen avun tarve, äkillinen psyykkinen kriisi, joka uhkaa mielenterveyttä tai normaalia toimintakykyä, tarvitset itse tai läheisesi tarvitsee apua alkoholin tai muiden päihteiden lopettamiseen.

Standard opening times

Open 24/7

Iisalmen sairaala

Iisalmen sairaalassa on ympärivuorokautinen päivystys ja ensiapu kiireellistä hoitoa tarvitseville (24/7), mielenterveys- ja päihdepalvelut, psykiatriset palvelut, riippuvuusosasto, röntgen- ja muut kuvantamispalvelut, laboratorio, kirurgin- ja silmälääkärin vastaanotto sekä toimenpideyksikkö.

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Standard opening times

Iisalmen sairaala
  • Monday - Sunday 06:00 - 21:00

Muut yhteystiedot

Chat

Chat -palvelu on käytössä:

* terveyspalvelut (hoitaja ja lääkärin vastaanottopalvelut)

* suun terveydenhuolto

* ikäihmisten palvelut

* päihde- ja mielenterveyspalvelut (13-30 vuotta)

* perheiden ja nuorten palvelut

* neuvola ja kouluterveydenhoidon palvelut.

Chat -palvelussa voit asioida nimettömänä.

Jos asiasi on henkilökohtainen, niin chat -palveluohjaaja pyytää sinua tekemään vahvan tunnistautumisen (Suomi.fi -tunnistus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Keskustelu on mahdollista myös muuttaa videoyhteydeksi. Saa osallistumislinkin tekstiviestinä tai sähköpostina. Linkin avattuasi voit asioida videoyhteyden kautta.

Chat -palvelun kautta voidaan lähettää liitetiedostoja (pdf tai kuva).

Kun chat–palvelu on suljettu, voit kiireettömissä asioissa jättää yhteydenottoviestin.

Etävastaanotto

Etävastaanotto on vaihtoehto tavalliselle vastaanottokäynnille. Etävastaanotosta voit sopia ajanvarauksen yhteydessä.

Osallistumislinkin saat tekstiviestinä älypuhelimeen tai sähköpostiin, tai molempiin.

Voit itse valita, osallistutko etävastaanotolle älypuhelimella vai tietokoneella.

Etävastaanoton aikana on mahdollista lähettää liitetiedostoja ja viestiä kirjoittamalla. Etävastaanotolla voi olla mukana omaisia/läheisiä tai muita sinun asiointiisi liittyviä ammattilaisia.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kiireellinen avuntarve - yhteystiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kiireellinen avuntarve

Neuvontapuhelin palvelee 24/7

Äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa voit soittaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden ohjanta- ja neuvontapuhelimeen 040 761 4400. 

Voit ottaa yhteyttä, jos sinulla tai läheiselläsi on psyykkisen avun tarve, joka uhkaa mielenterveyttä tai normaalia toimintakykyä. Voit ottaa yhteyttä myös tilanteissa, joissa tarvitset itse tai läheisesi tarvitsee apua alkoholin tai muiden päihteiden käytön lopettamiseen. 

 

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen hallinto
Iisalmen sairaala
Riistakatu 23
74120 Iisalmi

Teijamari Laasonen-Balk
Psykiatrian ylilääkäri
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen päällikkö
puh. 040 724 0578

Virpi K. Kauppinen
Toimialasihteeri
puh. 040 161 7245