Alueelliset koronasuositukset ja -rajoitukset

Alueelliset koronasuositukset ja -rajoitukset

Tältä sivulta löydät tietoa kuntayhtymämme alueella voimassa olevista koronavirukseen liittyvistä rajoituksista, ohjeista tai suosituksista. Tämä sivu on päivitetty 6.10.2021 klo 8.45.


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kunnat kuuluvat Itä-Suomen AVI:n eli Aluehallintoviraston toiminta-alueelle. Linkki AVI:n sivulle

Lue lisää: Itä-Suomessa ei voimassa olevia koronarajoituksia - valmiustoimikunta kokoontui (tiedote 1.10.2021)

Alueelliset suositukset tai rajoitukset koronan hillitsemiseksi

Voimassa olevat alueelliset suositukset

Alueella on voimassa kansallinen maskisuositus (ks. THL: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille).

Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto erillisellä asetuksella ks. ravitsemisliikkeiden rajoitukset

Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa huomioitava Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty ohjeistus yleisötilaisuuksien järjestämisestä

Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaaminen tartunnoilta
Ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi välttää altistumista koronavirukselle, koska heillä on suurempi riskiä saada vakava tauti.

Vierailut turvallisesti
Tänä poikkeuksellisena aikana kannamme erityisesti huolta ikäihmisten sekä muiden riskiryhmien suojaamisesta. Vierailuista Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yksiköissä tulee sopia henkilökunnan kanssa. Lue lisää Vierailut korona-aikana -sivulta.

Julkisiin tiloihin ei oireisena
Julkisissa ja myös yksityisissä tiloissa tulee huolehtia siitä, että on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontakteja. Kasvomaskin käyttöä suositellaan aina julkisissa tiloissa.

Harrastustoiminta lähikontakteja välttäen
Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on tärkeää huolehtia välimatkoista ja käytettävä tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa.

Matkustajien on hyvä tutustua THL:n viimeisimpään matkustusohjeistukseen.


Ohjeita tapahtumajärjestäjille

Huomioithan, että linkkejä ja tätä ohjeistusta päivitetään.

Tapahtumajärjestäjän velvollisuus on suunnitella tapahtuman tuotanto ja järjestelyt siten, että yleisiä ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi voidaan noudattaa.

Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. Selvitys tehdään omaan käyttöön ja se auttaa järjestäjää huolehtimaan tilaisuuden terveysturvallisuudesta. Erillislupaa kuntayhtymältä tapahtumien järjestämiseen ei tarvita. 

Tutustu ohjeisiin:

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Itä-Suomen AVI:n tapahtumajärjestäjien neuvonta