Asset Publisher

Anna palautetta

Navigation Menu

Breadcrumb

Kausi-influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotukset on aloitettu kaikissa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kunnissa viikolla 42. Rokotamme ainoastaan alueemme asukkaita, eli emme voi antaa kausi-influenssarokotuksia ulkopaikkakuntalaisille. 

Inflluenssarokotuksiin on osallistuttu tänäkin syksynä hyvin aktiivisesti, ja rokotteet ovat loppuneet. Kun saamme vielä erän rokotteita, avaamme uusia eTerveyspalvelun kausi-influenssarokotusaikoja ja ilmoitamme mahdollisista avoimista rokotuspäivistä.
Avoimet kausi-influessarokotuspäivät:
Iisalmi (Veljeskoti-kiinteistö, Meijerikatu 4):
to 2.12.2021 kello 8-18

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • alle 7-vuotiaat lapset
  • sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset sekä
     
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri
  • lisätietoa THL:n verkkosivuilta
Jos et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, voit ottaa rokotteen myös omakustanteisesti.
Tällöin rokotetta varten sinun tulee hankkia resepti, jonka saat esimerkiksi
soittamalla arkisin kello 8 - 15 numeroon 017 272 4222 tai chat-palvelun kautta.

Yksi henkilö voi pyytää reseptiä koko perheelle. Edellisen vuoden reseptin voit uusia myös Omakanta-palvelusta tai apteekin kautta.
Ajan rokotukseen voit varata puhelinpalvelumme tai eTerveyspalvelun kautta tai ottaa mukaan omakustanteisen rokotteen ja saada rokotuksen avoimessa rokotuspäivässä.
 

Rokote ajanvarauksella
Rokotuksen saa varaamalla ajan sähköisesti eTerveyspalvelustamme tai loka-marraskuun aikana eri vastaanottokäyntien yhteydessä terveyskeskuksessa. Jos haluat kausi-influenssarokotuksen vastaanottokäynnin yhteydessä, on tästä hyvä mainita jo ajanvarauksen yhteydessä. 

Covid-19-tilanteen takia toivomme, että rokotukselle tullaan vain terveenä ja käytetään maskia. Mukaan on varattava kela- tai henkilökortti. 

Sähköinen ajanvaraus 
Yli 15-vuotiaat voivat varata ajan influenssarokotukseen sähköisesti eTerveyspalvelustamme. Ajan varaukseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Valitse sähköisen ajanvarauksen yhteydessä asiakkuudeksi influenssarokotukset ja palveluksi influenssarokotusaika. Rokotuspaikka ilmoitetaan sähköisen ajanvarauksen yhteydessä. 

Lasten ja raskaana olevien influenssarokotukset 
Raskaana olevat voivat ottaa rokotuksen äitiysneuvolakäynnin yhteydessä.  

6 kk - 6 -vuotiaiden lasten ja alle 9-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lapsien rokotusajan voi varata sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelimitse omalta lastenneuvolan/koulun terveydenhoitajalta. Yli 9-vuotiaille voi varata rokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelimitse omalta kouluterveydenhoitajilta. 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!