Koronavirus PÄÄKUVA

""

Breadcrumb

Koronavirus

Koronavirus

Täältä löydät tietoa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanteesta. Sivu on päivitetty 22.12.2022 kello 9.33.

Tietokonetta käyttäessäsi koronavirukseen liittyville alasivuille pääset sivuston päävalikosta +(plus)-painikkeita klikkaamalla ja sivuja voi sulkea -(miinus)-painiketta klikkaamalla. Jos katsot sivuja mobiililaitteella, valitse ensin valikko, josta avautuu päävalikko.


Ajankohtaista

Covid-19 on THL:n tuoreen linjauksen mukaan yksi virus muiden joukossa, ja töihin, kouluun, varhaiskasvatukseen voi mennä kun on työkuntoinen. Jos sairastut, pysy kuitenkin kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3-5 päivää. 
 
Enää ei kehoteta olemaan pois töistä omaehtoisesti koronan takia viittä vuorokautta. Tervehtyneet saavat siis palata töihin aiemmin. Sama koskee lapsia, he voivat palata varhaiskasvatukseen tai kouluun kun jaksavat mennä. Sairauslomakäytännöt ovat lasten ja aikuisten osalta oireenmukaiset.

31.12.2022 väliaikaisen sairasvakuutuslain muutos päättyy ja tartuntatautipäivärahatodistuksia ei enää koronainfektion perusteella kirjoiteta.
 
Lisätietoja THL:n tiedotteesta : https://thl.fi/fi/-/huomioi-hengitystieinfektioiden-ehkaisy-myos-jouluna-ja-uutena-vuotena-thl-paivitti-koronaohjeistuksiaan  
 
THL:n ohjeistus hengitystieinfektioiden ehkäisystä:  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/hengitystieinfektioiden-ehkaisy

Koronavirukseen liittyviä ohjeita päivitetään verkkosivuillemme.


 

 

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Koronatodistus Omakannasta

Näin saat koronatodistuksen Omakannasta!

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta. 3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen. 4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Yleensä koronarokotus-todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.