Koti asumispalveluissa PÄÄKUVA

""

Breadcrumb

Koti asumispalveluissa

Koti asumispalveluissa

Asumispalvelu yksiköissämme on palveluasumista ja tehostettua palveluasumista. Asumispalvelu yksiköidemme palveluiden piiriin henkilö siirtyy silloin kun henkilön toimintakyky on heikentynyt niin paljon, ettei kotona asuminen enää onnistu kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin.

Yksilökohtaisen ratkaisun palveluasumiseen tai ympärivuorokautiseen hoivaan sijoittumisesta tekee moniammatillinen työryhmä. Viranhaltijapäätöksen palveluiden myöntämisestä tekee hoivakoordinaattori.

Ikääntyneiden asumisen lähtökohtana on, että kotona asutaan mahdollisimman pitkään kotiin annettavien palveluiden turvin. Asumispalvelu ei ole vaihtoehto kotihoidolle, vaan se on hoidon jatkumo, kun kotona asuminen kotiin annettavien palveluiden turvin ei ole mahdollista.

Palveluasumiseen ja ympärivuorokautiseen hoivaan sijoittuminen käynnistyy ammattilaisten tekemän moniammatillisen ja yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Ikäihmisten palveluasuminen ja sen eri muodot

Palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat asumisen lisäksi hoitoa ja hoivaa, mutta eivät yöhoitoa. 

Lue lisää ikäihmisten palveluasumisesta.

Tilapäinen palveluasuminen voi olla vaihtoehto silloin, kun ikäihmisen kotona asuminen ja selviytyminen hankaloituvat tai se on hetkellisesti haasteellista. Tällöin yhtenä vaihtoehtona voi olla tilapäishoito hoitoyksikössä. 

Lue lisää ikäihmisten tilapäisestä palveluasumisesta.

Tehostetusta palveluasumisesta puhutaan, kun ikäihmisen hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista. Tehostetulla palveluasumisella ikäihminen voi tarvittaessa asua elämänsä loppuun saakka riittävän tuen avulla. 

Lue lisää ikäihmisten tehostetusta palveluasumisesta. 

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Koti asumispalveluissa -sivun tiedostolaatikko

Asumispalvelujen asiakirjat

 

Palveluseteli asiakkaalle

Omavalvontasuunnitelmat