Laitoshuoltaja Pauliina

Kuva. Laitoshuoltaja Pauliina Pehkonen

 

"Suhtaudun asiakaspalvelutyöhöni positiivisesti ja ajattelen, että jos olen ihminen ihmiselle, saan siitä takaisinkin jossain vaiheessa."

 

Suoritan Ylä-Savon SOTElla laitoshuoltajan rekrykoulutusta, jonka päätteeksi minun on tarkoitus työllistyä SOTElle laitoshuoltoon. Olen käynyt ensin 5 kuukauden pituisen rekrykoulutusjakson ja sen jälkeen tehnyt oppisopimuksen työnantajan kanssa. Tavoitteena on suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, laitoshuoltaja. 

 

Koulutuksen alkupuolella oli parin kuukauden pituinen työssäoppimisjakso, jonka aikana tein työtä muiden laitoshuoltajien kanssa. Tämän harjoitusjakson aikana sekä opiskelija että työnantaja näkevät, onko työ tai siivousala opiskelijalle sopiva. 

 

Työni laitoshuoltajana on vaihtelevaa ja sitä tehdään eri yksiköissä. Tyypillistä työpäivää ei ole ja työ on vuorotyötä. Olen tehnyt työtä muun muassa terveyskeskuksen vuodeosastolla, sairaalan yleisissä tiloissa ja päihde- ja mielenterveysyksikössä. 

 

Parasta työssäni on työkaverit! Työtiimi on ottanut minut uutena työntekijän hyvin vastaan. Esimieheni Eeva-Liisa on mukava ja häneltä voin aina kysyä kaikkea työhöni liittyvää. Uskon, että saan myös jatkokoulutusta, mikäli sitä tarvitsen. 

 

Työ on sopivan haastavaa, koska työskentely eri yksiköissä vaatii erilaista mukautumista kulloiseenkin yksikköön. Työ esimerkiksi vuodeosastolla on erilaista kuin päihdeosastolla tai sairaalan yleisissä tiloissa ja tämä vaatii tilannetajua ja muun muassa sosiaalisia taitoja myös laitoshuoltajalta. 

 

Voin suositella Ylä-Savon SOTEa työnantajana, olen saanut tästä työstä jo nyt paljon eikä minulla ole siitä mitään huonoa sanottavaa. Laitoshuoltajan työ ei ole pelkkää siivoamista, vaan asiakaspalveluammatti. Asiakas kohdataan aina ystävällisesti ja kunnioittavasti, vaikka hän onkin sairas eikä aina niin hyväntuulinen. Positiivisella asenteella tilanne ratkeaa usein parhain päin. 

 

Työni vastapainoksi liikun ja harrastan paljon kahden koirani kanssa, liikun metsässä ja marjastan. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!