Breadcrumb

Oppisopimuskoulutus tukee erilaisia tapoja oppia

Oppisopimuskoulutus tukee erilaisia tapoja oppia

Inka Korhonen on pian 19 vuotta täyttävä iisalmelainen nuori. Hän opiskelee kaksoistutkintoa ja valmistuu kuluvan vuoden lopulla sekä ylioppilaaksi että lähihoitajaksi.

Tutkintoon kuuluvat lukio-opinnot alkoivat vuonna 2019 ja lähihoitajaopinnot vuonna 2020. Lähihoitajaopinnot Inka suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

– Suoritan oppisopimuskoulutustani Ylä-Savon SOTE kuntayhtymällä, Sonkajärven Seniorikeskus Mosaiikissa, Inka kertoo. – Valitsin oppisopimiskoulutuksen siksi, että se sopii tyyliini oppia. Olen aina oppinut paremmin tekemällä kuin lukemalla. Koen, että tekemällä töitä saan vahvemman pohjan työelämään kuin istumalla viitenä päivänä viikossa koulun penkillä.

Oppisopimuskoulutus ei kuitenkaan ole pelkkää työn tekemistä, sillä siihen sisältyy myös lähiopiskelupäiviä. Päivien määrä riippuu kunkin tutkinnon osan sisällöistä, mutta Inkan arvion mukaan yhteen tutkinnon osaan kuuluu noin 15 lähipäivää.

– On tärkeää muistaa, että koska lähipäiviä on vähän, täytyy omalla ajalla vastata opiskelusta paljon. Oppisopimuskoulutukseen kuuluu vahvasti itsenäinen opiskelu töiden lisäksi. Myös se kartuttaa taitoja, Inka sanoo.

Inka itse opiskelee mielellään itsenäisesti ja tekee asioita omalla ajallaan. Hän suositteleekin oppisopimuskoulutusta kaikille niille, jotka ovat työtä tekemällä saatavan opin lisäksi valmiita itsenäiseen opiskeluun.

– Oppisopimusopiskelu on omalla kohdalla ollut todella antoisaa ja voin suositella tätä lämpimästi. Saan päivittäin uutta tietoa ja uusia näkökulmia asioihin. Iso kiitos kuuluu ohjaajilleni ja tietenkin myös muille tämän yksikön työntekijöille. 

Inka Korhonen suorittaa oppisopimuskoulutustaan
Sonkajärven Mosaiikissa.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksista Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!