Breadcrumb

Sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotto

Sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotto

Saat apua terveyden tai sairauden hoitoosi terveyskeskuksesta. Sairaanhoitaja arvioi tilanteesi ja tarvittaessa ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai varaa ajan hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan joko sairaanhoitajalle, lääkärille tai muulle asiantuntijalle.

Lääkärin vastaanotolla tai etävastaanotolla saat hoitoa esimerkiksi uusiin ja aikaisempiin sairauksiin, lääkehoitoon, erilaisten tapaturmien jatkohoitoa tai erilaisia lausuntoja sekä todistuksia.

Yhdessä sairaanhoitajan kanssa pidätte huolta perussairauksista, kuten diabeteksen, astman, verenpainetaudin ja sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisystä, hoidosta ja seurannasta. Perussairauksien seuranta tapahtuu yhdessä tehdyn hoitosuunnitelman mukaisesti sekä sairaanhoitajan että lääkärin vastaanotolla.

Kun sinulle on tehty sepelvaltimoiden pallolaajennus tai ohitusleikkaus ja pääset pois Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS), ota yhteys oman kuntasi sairaanhoitajaan tai sydänhoitajaan. Saat häneltä neuvontaa ja ohjausta toimenpiteen jälkeen.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyskeskukseen sähköisesti chat-palvelun kautta tai varaa aika suoraan lääkärin tai sairaanhoitajan etävastaanotolle sähköisesti internet sivuilta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimella, jolloin sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, ohjaa omahoitoon tai suunnittelee ja järjestää jatkohoidon tarvitsemallesi asiantuntijalle.

Sydänhoitajan puhelinasiointi

Kun sinulle on tehty sepelvaltimoiden pallolaajennus tai ohitusleikkaus ja pääset pois Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS), ota yhteys oman kuntasi sairaanhoitajaan tai sydänhoitajaan. Saat häneltä neuvontaa ja ohjausta toimenpiteen jälkeen.

Additional information

Sairaanhoitajan puhelinasiointi

Sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, ohjaa omahoitoon, tarvittaessa suunnittelee ja järjestää jatkohoidon.

Standard opening times

Avoinna arkisin klo 8-15
  • Monday - Friday 08:00 - 15:00

Additional information

Sairaanhoitajan puhelimessa on käytössä puheluiden takaisinsoittopalvelu. Jos haluat takaisinsoiton numeroon, josta soitat, paina numeroa 1. Jos numerosi on salainen tai haluat takaisinsoiton johonkin muuhun numeroon, kuuntele puhelinvastaajan viesti loppuun ja näppäile puhelinnumero, johon haluat takaisinsoiton. Paina lopuksi ruutunäppäintä. Numerosi tallentuu puhelinpalveluohjelmaan ja hoitaja soittaa sinulle takaisin saman päivän aikana.

Kiuruveden terveyskeskus

Kiuruveden terveyskeskuksessa on perusterveydenhuollon ja perhe- ja aikuissosiaalityön palveluja sekä hoitokodit Niva ja Veikkola.

Osoite

Nivankatu 31, 74700 KIURUVESI

Standard opening times

  • Monday - Friday 07:00 - 18:00

Muut yhteystiedot

Additional information

Sonkajärven sosiaali- ja terveyskeskus

Sonkajärven terveyskeskuksessa on perusterveydenhuollon palveluja sekä palvelukeskus Tuulikannel.

Osoite

Taivallahdentie 4, 74300 SONKAJÄRVI

Standard opening times

Terveyskeskus on avoinna:
  • Monday - Friday 07:00 - 15:30

Muut yhteystiedot

Additional information

Kampus Terveys (entinen Iisalmen terveyskeskus)

Kampus Terveys -rakennuksessa (entinen Iisalmen terveyskeskus) on perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja sekä osastopalvelut.

Osoite

Meijerikatu 2, 74120 IISALMI

Standard opening times

  • Monday - Friday 07:30 - 20:00
  • Saturday 08:30 - 20:00
  • Sunday 08:30 - 20:00

Muut yhteystiedot

Additional information

Vieremän terveyskeskus

Vieremän terveyskeskuksessa on perusterveydenhuollon sekä perhe- ja aikuissosiaalityön palveluja.

Osoite

Ponssentie 11, 74200 VIEREMÄ

Standard opening times

Terveyskeskus avoinna:
  • Monday - Friday 07:00 - 16:00

Muut yhteystiedot

Additional information

Terveydenhuollon sähköinen asiointi ja ajanvaraus (eTerveyspalvelu)

Voit asioida terveydenhoitoon liittyvissä kiireettömissä asioissa eTerveyspalvelussa. Sähköinen asiointi on maksutonta.

Voit varata aikaa, tilata hoitotarvikkeita ja täyttää terveydenhuollon kyselylomakkeita.

Palvelun käyttö edellyttää erillistä sähköisen asioinnin suostumusta (=palvelusopimus). Suostumuksen voit tehdä itse eTerveyspalvelun -asiointisivun Lomakkeet -kohdassa tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista, joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mikäli sinulla ei ole käytössä mitään näistä tunnistusvälineistä, voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Additional information

Siirry verkkoasiointiin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisen asioinnin sivulle.

Etävastaanotto

Etävastaanotto on vaihtoehto tavalliselle vastaanottokäynnille. Etävastaanotosta voit sopia ajanvarauksen yhteydessä.

Osallistumislinkin saat tekstiviestinä älypuhelimeen tai sähköpostiin, tai molempiin.

Voit itse valita, osallistutko etävastaanotolle älypuhelimella vai tietokoneella.

Etävastaanoton aikana on mahdollista lähettää liitetiedostoja ja viestiä kirjoittamalla. Etävastaanotolla voi olla mukana omaisia/läheisiä tai muita sinun asiointiisi liittyviä ammattilaisia.

Lisätietoa etävastaanotosta saat alla olevasta linkistä.

Additional information

Sairaanhoitajan ja lääkärin etävastaanotolle voit itse varata ajan sähköisen asioinnin kautta (eTerveyspalvelut).

Terveyspalvelun chat

Chat -palvelussa voit asioida nimettömänä.

Jos asiasi on henkilökohtainen, niin sairaanhoitaja pyytää sinua tekemään vahvan tunnistautumisen (Suomi.fi-tunnistus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Keskustelu on mahdollista myös muuttaa videoyhteydeksi. Saa osallistumislinkin tekstiviestinä tai sähköpostina. Linkin avattuasi voit asioida videoyhteyden kautta.

Chat-palvelun kautta voidaan lähettää liitetiedostoja (pdf tai kuva).

Kun chat–palvelu on suljettu, voit kiireettömissä asioissa jättää yhteydenottoviestin.

Additional information

Chat on avoinna arkisin kello 8-15 ja viikonloppuisin kello 9 -16. Chatin ollessa suljettuna, voit jättää viestin.

My Kanta pages

My Kanta Pages is an online service where citizens can view the data entered by public and private healthcare services concerning appointments and medication, as well as wellbeing data which they themselves have entered. The service is available nationwide. You can log in to the service on the kanta.fi page with banking codes, a mobile certificate or an ID card with a chip that enables the use of online services.

What can I do in My Kanta Pages?

In My Kanta Pages, you can view your prescriptions and the related dispensing data, treatment-related entries, laboratory and X-ray studies, and the data concerning a dependent child under 10 years of age. The data of a child aged between 10 and 17 can be viewed gradually once the healthcare service has made the necessary changes in the patient data systems. In My Kanta Pages, you can request a repeat prescription and save your own living will and organ donation testament. You can also monitor your own wellbeing and browse your details recorded with a wellbeing application. From spring 2021, it is possible to act on behalf of an adult in the service with an electronic mandate.

Sharing of data

With your consent, you can have an impact on the use of your data in the Kanta Services in your treatment. In My Kanta Pages, you can give your consent to or opt out of sharing your personal data. In My Kanta Pages, it is also possible to give your consent to sharing prescription data with a pharmacy in another European country if you wish to purchase medicines abroad with a Finnish prescription.

Additional information

Sähköiset lomakkeet

Verkkolomakkeilla kerätään ajantasaista tietoa asiakkaan terveydentilasta. Lomakkeilla voi toimittaa esitietoja ja kotimittaustuloksia.

Käytössämme ovat muun muassa seuraavat lomakkeet:

* Sähköisen asioinnin suostumus

* Diabeteshoitotarvikkeiden tilaus

* Rokotusselvityslomake

* Hoitotarviketilaus-lomake

* Opiskeluterveydenhuollon terveyskysely

* Ehkäisyn esitietolomake

* PEF-, verenpaineen-, ja verensokeri -seurantalomakkeet

* Tupakka-, alkoholi- (Audit), huume- ja ravintokyselyt

* Kouluunlähtötarkastuksen esitietolomake

Additional information

Mielenterveys- ja päihdepsyykkarin yhteydenottolomake

Yhteydenottopyynnön voit täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa, täytä yhteydenottopyyntö ja mielenterveys-ja päihdepsyykkari ottaa sinuun yhteyttä. Muistathan täyttää yhteystietosi.

Additional information


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!