Sotelaisten tarinat puheterapeutti

Puheterapeutti Emmi Ruotsalainen (keskellä) puheterapeuttien Iidan ja Johannan kanssa

Kuva. Puheterapeutti Emmi Ruotsalainen (keskellä) puheterapeuttien Iidan ja Johannan kanssa.

 

Opiskelin puheterapeutiksi Oulun yliopistossa. Olen täällä ensimmäisessä työpaikassani.

 

Parasta työssäni on se, kun näen asiakkaan edistymisen ja kuntoutumisen. Se, että saa ratkaistua asiakkaan ongelman ja löytää tähän syyt, palkitsee. 

 

Tyypillisen työpäiväni aikana tapaan asiakkaita, joista suurin osa on lapsia, mukana on myös muutamia aikuisia. Hoidan asiakastapaamisiin liittyviä kirjaamisia, soitan puheluita, hankin tietoa, hoidan yhteistyökuvioita ja käyn palavereissa ja tapaan omaa tiimiäni.

 

Asiakastyö on kuitenkin keskiössä.  Vuorovaikutus varsinkin lapsiasiakkaiden ja oman tiimin ja muiden ammattiryhmien kanssa ja yhdessä löydetyt ongelmanratkaisut ovat työni iloja. Meillä on tosi hyvä työporukka puheterapeuttien kesken! Porukkaan kuuluu tiiviisti myös neuvolapsykologi, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti. Esihenkilö kunnioittaa tekemistämme, luottaa ammattitaitoomme ja antaa meidän toteuttaa työtämme itsenäisesti. Varsinkin nyt etäaikana olemme saaneet hyvin myös koulutusta, koska koulutukset ovat verkossa.  

 

Haasteena työssäni ovat ongelmatilanteet, joihin ei heti välttämättä löydy ratkaisua. Ratkaisu voi löytyä myöhemmin ajan kanssa. Tämän vuoksi työssäni vaaditaan tietynlaisen epävarmuuden sietämistä sekä vastuunottokykyä. 

 

Voin lämpimästi suositella Ylä-Savon SOTEa työnantajana ja olenkin jo suositellut tuloksellisesti tätä työtä tuntemilleni puheterapeuteille. Suosittelen antamaan myös Ylä-Savolle seutuna mahdollisuuden, koska silloin voit yllättyä iloisesti!  

 

Työni vastapainoksi harrastan liikuntaa monipuolisesti, lähinnä Cross fitiä, juoksua ja talvella myös hiihtoa. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!