Sotelaisten tarinat tieto- ja kehittämispalvelujen päällikkö


Kuva. Merja Sahlström, tieto- ja kehittämispäällikkö (oikealla) yhdessä kehittämisyksikön työntekijöiden kanssa. Vasemmalta oikealle Marika Lätti, Juha Jalkanen, Eija Tyyskä, Mira Ulmanen ja Merja Sahlström.

Toimin tieto- ja kehittämispalveluiden päällikkönä ja tehtäviini kuuluu kehittämisyksikön johtaminen sekä Tietohallinnon, arkiston sekä Pegasos-tiimin tehtäväaluepäällikön tehtävät. Lisäksi toimin asiantuntijana laadun, potilas- ja asiakasturvallisuuden sekä kehittämisen asioissa.  

 

Polkuni meidän organisaatiossamme on pitkä, ja olen saanut onnekseni toimia monenlaisissa eri tehtävissä. Alun alkaen tulin taloon sairaanhoitajan tehtäviin, jonka jälkeen melko pian erikoistumisopintojen jälkeen siirryin esimiestehtäviin. Ensin apulaisosastonhoitajaksi sisätautien osastolle ja sitten osastonhoitajaksi erikoissairaanhoidon poliklinikalle. Siitä tie vei kehittämisasiantuntijan tehtävään, jossa olinkin perustamassa kuntayhtymään kehittämisyksikköä, joka ensi alkuun tuki organisaation potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämistä, mutta laajentui siitä vähitellen kattamaan sähköisten palvelujen edistämistä, kokonaiskehittämistä ja nyt viimeisimmäksi myös hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. 

 

Yhdeltä koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri ja hurahdettuani potilasturvallisuuteen läksin tekemään aiheesta väitöskirjaa ja valmistuinkin terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2019. Viime keväänä hankin myös ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden. Jatkuva oppiminen ja tiedonjano onkin se, mikä minua persoonana kuvaa hyvin. Aina on myös monta rautaa tulessa! Työssäni pidän tärkeimpänä sitä, että palveluita kehitetään mahdollisimman laadukkaiksi ja turvallisiksi ja että potilaan ja asiakkaan näkökulmaa ei siinä unohdeta.

 

Työpäiviini sisältyy paljon kokouksia, joko oman organisaation sisällä, mutta paljon myös sen ulkopuolella. Varsinkin asiantuntija tehtäväni myötä teen paljon yhteistyötä valtakunnallisesti ja saan toimia laajoissa verkostoissa välillä kouluttaen muita ja välillä itse uutta oppien. Työni kehittämisen parissa ei ole aina kovin helppoa. Toimintakenttä muuttuu jatkuvasti nopealla tahdilla ja siinä pitää pysyä mukana, mielellään olla jopa hiukan edellä. Joskus myös tekeviä käsiä tarvittaisiin enemmän. Mutta onneksi saan työskennellä huippujen työtovereiden kanssa! Olen esihenkilönä ylpeä siitä, että kaikilla tiimiemme asiantuntijoilla on omat vahvuutensa ja niitä hyödyntäen olemme päässeet pitkälle, toinen toistamme tukien. Koen, että olemme monessa asiassa edelläkävijöitä ihan valtakunnallisestikin tarkasteltuna.

 

Myös oma esihenkilöni kuuntelee, tukee ja kannustaa, mikä on äärettömän tärkeää tällaisessa työssä, jossa muutoksia tapahtuu paljon ja nopeasti. Omasta kokemuksestani voin suositella Ylä-Savon SOTEa työnantajana. Täällä olen saanut oppia paljon ihan urani alkumetreistä lähtien, ja se onkin tukenut minua opinnoissani sekä uralla etenemisessä. 

 

Ulkoilen työni vastapainoksi, nautin kun pääsen tuulettamaan ajatuksiani lenkkipoluille tai crossfit- salille.

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!