Tapahtumat korona-aikana

Tapahtumat korona-aikana

Tältä sivulta löydät tietoa tapahtumien järjestämiseen koronavirusaikana. Sivun sisältöjä päivitetään jatkuvasti. Tämä sivu on päivitetty 15.2.2021 klo 9.40.


Alueemme kokoontumisrajoitukset yleisötilaisuuksissa ja kokouksissa

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kunnat kuuluvat Itä-Suomen AVI:n eli Aluehallintoviraston toiminta-alueelle. 

Yli 20 henkilön kokoontumiskielto jatkuu 

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Kokoontumiskielto jatkuu. (Lue AVI:n tiedote 12.2.2021)

Muuntunut virus tarttuu herkemmin - pidä yli 2 metrin turvaväli ja vältä lähikontakteja

Uudet muuntuneet koronavirusvariantit tarttuvat ja leviävät aiempaa koronavirusvarianttia nopeammin. Siksi THL suosittelee nyt yli 2 metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Lisäksi lähikontakteja tulisi vähentää entisestään. Lue THL:n tiedote tästä.

Julkisiin tiloihin ei oireisena

Julkisiin tiloihin ei saa mennä oireisena. Julkisissa ja myös yksityisissä tiloissa tulee huolehtia siitä, että on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontakteja. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava välimatkoista ja käytettävä tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä


Itä-Suomen AVI:n tapahtumajärjestäjien neuvonta

koronainfo@avi.fi ja neuvonta numerossa 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)


Ohjeita tapahtumajärjestäjille

Tapahtumajärjestäjän velvollisuus on suunnitella tapahtuman tuotanto ja järjestelyt siten, että yleisiä ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi voidaan noudattaa. Tutustu ohjeisiin:


Usein kysytyt kysymykset tapahtumien järjestämisestä korona-aikana

Aluehallintovirasto on koonnut sivuilleen tietoa yleisötilaisuuksiin ja tapahtumien järjestämiseen liittyvistä koronavirusrajoituksista sekä oheista.  

Lue ja katso vastaukset tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisen kysytyimmistä kysymyksistä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!