Tapahtumat korona-aikana

Tapahtumat korona-aikana

Tältä sivulta löydät tietoa tapahtumien järjestämiseen koronavirusaikana. Sivun sisältöjä päivitetään jatkuvasti. Tämä sivu on päivitetty 5.1.2021 klo 14.30


Alueemme kokoontumisrajoitukset yleisötilaisuuksissa ja kokouksissa

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kunnat kuuluvat Itä-Suomen AVI:n eli Aluehallintoviraston toiminta-alueelle. 

Kokoontumiskielto 20 henkilöä

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22.1.2021 saakka.

Julkisiin tiloihin ei oireisena

Julkisiin tiloihin ei saa mennä oireisena. Julkisissa ja myös yksityisissä tiloissa tulee huolehtia siitä, että on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontakteja. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava välimatkoista ja käytettävä tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä


Itä-Suomen AVI:n tapahtumajärjestäjien neuvonta

koronainfo@avi.fi ja neuvonta numerossa 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)


Ohjeita tapahtumajärjestäjille

Tapahtumajärjestäjän velvollisuus on suunnitella tapahtuman tuotanto ja järjestelyt siten, että yleisiä ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi voidaan noudattaa. Tutustu ohjeisiin:


Usein kysytyt kysymykset tapahtumien järjestämisestä korona-aikana

Aluehallintovirasto on koonnut sivuilleen tietoa yleisötilaisuuksiin ja tapahtumien järjestämiseen liittyvistä koronavirusrajoituksista sekä oheista.  

Lue ja katso vastaukset tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisen kysytyimmistä kysymyksistä.