Asset Publisher

Anna palautetta

Navigation Menu

Uutinen

Pohjois-Savon sote-kehittämishankkeet ja sote-uudistuksen valmistelu käynnistyi

21.10.2020 klo 10.53

Pohjois-Savon alueen sote-kehittämishankkeita ja uudistuksen alueellista valmistelua koordinoi hanke nimeltä POSOTE20. Digitalisaatio on kehittämishankkeiden läpileikkaavassa roolissa.

Pohjois-Savossa on meneillään kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon laajaa kehittämishanketta: sote-rakenneuudistus ja tulevaisuuden sote-keskus-ohjelma. POSOTE20-hankkeeksi nimetty hallinnollinen kokonaisuus koordinoi näitä kehittämishankkeita sekä sote-uudistuksen vapaaehtoista alueellista valmistelua. Syksyllä 2020 alkaneita hankkeita rahoittaa STM.

Tulevaisuuden sote-keskuksessa pureudutaan peruspalveluiden saatavuuteen, ennaltaehkäisyyn, laatuun ja yhteen toimivuuteen. Rakenneuudistuksessa kehittämistoimien keskiössä ovat johtaminen ja digitaalisuus, jotka ovat läpileikkaavia teemoja myös tulevaisuuden sote-keskus -ohjelmassa. Toiminnan uudistamisella ja digitalisoinnilla tavoitellaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen muutosta muun muassa tuottamalla henkilöön ja paikkaan sitomattomia palveluita koko Pohjois-Savon alueella. Kehittämishankkeita toteuttavat muun muassa Pohjois-Savon kunnat ja kuntayhtymät sekä sairaanhoitopiiri. 

Uudet hyvinvointialueet

Sote-uudistuksessa on tarkoitus perustaa Suomeen 21 hyvinvointialuetta, joiden päätehtävä on järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Tähän uudistukseen valmistaudutaan Pohjois-Savon alueella vapaaehtoisen valmistelun voimin, jota koordinoi POSOTE20-hanke. Vapaaehtoista valmistelua toteuttavat myös Pohjois-Savon kunnat ja kuntayhtymät sekä sairaanhoitopiiri. 

Verkkosivut ovat nyt auki

POSOTE20-hankkeen verkkosivut on avattu ja ne löytyvät osoitteesta www.posote20.fi. Sivuilla jaetaan hankkeen perustietoa sekä alueen asukkaille että mukana oleville kehittäjätahoille. Hanke löytyy sosiaalisesta mediasta tunnuksilla @posote20 (Facebook ja Instagram).

Lisätietoja, POSOTE20-hanke, hankejohtaja, Jussi Lampi, 044 7142631, jussi.lampi@pohjois-savo.fi


Lisätietoa verkossa: 

www.soteuudistus.fi  
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, THL 
Pohjois-Savo: Tulevaisuuden sote-keskus -hanke