Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueellamme annettu jo yli 1 100 koronavirusrokotusta 

02.02.2021

Alueemme koronarokotukset edistyvät suunnitelman mukaan ja koronaviruspotilaita hoitavan henkilökunnan ensimmäiset rokotukset on saatu päätökseen. Tähän mennessä alueellamme on annettu jo yli 1 100 rokotusta ja kansalaisrokotukset aloitetaan lähiviikkoina yli 80-vuotiaista.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Tammikuussa alueellamme todettiin yhteensä 19 tartuntaa. Kannustamme kaikkia välttämään lähikontakteja, noudattamaan suosituksia ja rajoituksia sekä hakeutumaan koronavirustesteihin mahdollisimman herkästi. Viimeisin tartunta alueellamme on todettu Vieremällä 1.2. 

Pohjois-Savon maakunta on kokonaisuudessaan perustasolla, ainoastaan Kuopio on kiihtymisvaiheessa. Koronanyrkki painottaa, että suosituksia sekä rajoituksia on syytä noudattaa, jotta koronatilanne ei heikkene.  

Kuntayhtymän alueen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Noin 4 prosenttia alueemme ihmisistä rokotettu 

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl ja tähän saakka heistä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 1 173 henkilöä eli noin 4 prosenttia alueemme ihmisistä. Todettujen tai epäilyjen koronapotilaiden hoitoon osallistuvan hoitohenkilökunnan rokotukset on saatu valmiiksi ensimmäisten rokotusannosten osalta ja ne jatkuvat tehosterokotuksilla. 

Tällä viikolla (viikko 5) jatkamme alueemme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotuksia. Asukkaiden rokotukset toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ensin ilman erillistä ajanvarausta. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.  

Alueemme yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat lähiviikkoina 

Koronavirusrokotteiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti ja vaikuttaa rokotusten etenemiseen merkittävästi. Tämän hetken tiedon mukaan alueemme kansalaisrokotukset eli ensimmäisenä alueemme yli 80-vuotiaiden rokottaminen alkaa lähiviikkoina ja tiedotamme tarkan aloitusviikon mahdollisimman pian. Rokotusaika varataan puhelimitse tai sähköisesti verkkosivujemme eTerveyspalvelusta ja ajanvarauskanavat avataan ja numero tiedotetaan rokotusaikataulun varmistuttua.  

Ohjeet rokotteen ajanvaraukseen puhelimitse tai eTerveyspalveluumme päivitetään verkkosivuillemme etusivulle www.ylasavonsote.fi mahdollisimman pian. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton.   

Rokotushuijareita liikkeellä  

Suomessa voi olla mahdollisesti liikkeellä ns. koronavirusrokotushuijareita eli rokotuksia myydään maksua vastaan ovelta ovelle kaupittelemalla. Muistutamme, että kuntayhtymä tai kukaan muu viranomainen ei koskaan myy tai kaupittele koronavirusrokotteita, vaan rokotukset järjestetään julkisen terveydenhuollon toimesta ja ne ovat kaikille maksuttomia. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.