Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueellamme uusia tartuntoja ja useita altistuneita

22.01.2021

Alueellamme on tällä viikolla Kiuruvedellä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa ja näihin liittyen useita kymmeniä altistuneita. Kannustamme välttämään lähikontakteja, pysyttelemään kotona ja hakeutumaan koronavirustesteihin herkästi. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella Kiuruvedellä on todettu tällä viikolla kolme (3) uutta koronavirustartuntaa (20.1. yksi ja 21.1. kaksi tartuntaa). Tartuntoihin liittyy useita kymmeniä altistuneita. Tartuntojen jäljitysketjut ovat valmiit ja altistuneet sekä tartunnan saaneet on asetettu karanteeniin. Toisen tartunnan lähde on kuitenkin vielä epäselvä, joten kannustamme kaikkia alueemme ihmisiä välttämään lähikontakteja, pysymään kotona sekä hakeutumaan koronavirustesteihin mahdollisimman herkästi. Kiuruvedellä on todettu tammikuun aikana yhteensä seitsemän (7) tartuntaa, joista aikaisemmin neljä 1.1., 4.1., 8.1. ja 12.1.).  

Muuntunut virus tarttuu herkemmin – pidä yli 2 metrin turvaväli  

Uudet muuntuneet koronavirusvariantit tarttuvat ja leviävät aiempaa nopeammin ja tämän vuoksi THL suosittelee nyt yli 2 metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Toistaiseksi alueellamme ei kuitenkaan ole havaittu muuntunutta virusta. 

Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä 

Kannustamme hakeutumaan koronatesteihin matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman pian oireiden esiintyessä. Ajan koronavirustestiin voi varata sähköisesti eTerveyspalvelustamme, chatista tai puhelimitse soittamalla. Katso ohjeet ja lue kuinka koronatestaus toimii alueellamme. 

Koronavirussivuilla tietoa rokotuksista ja tartuntatilanteesta 

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Sivuja päivitetään jatkuvasti ja alueen tartuntatiedot päivitetään sivuille arkipäivisin. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan ja sivuilta voit tarkastaa alueemme rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta. Rokotusten eteneminen on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.