Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueellamme viime viikolla kolme tartuntaa ja useita altistuneita

30.11.2020

Sonkajärvellä todettiin viime viikolla kolme koronavirustartuntaa, joissa havaittiin useita altistuneita. Tartuntaketjut ovat tiedossa ja henkilöt asetettu karanteeniin. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella Sonkajärvellä todettiin viime viikolla kolme koronavirustartuntaa ja näihin liittyen useita kymmeniä altistuneita. Tartuntojen tartuntaketjut on jäljitetty ja henkilöt asetettu karanteeniin. Kuntayhtymän toiminta-alueella on marraskuussa todettu yhteensä 5 tartuntaa ja alueellamme ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa. 

Pikkujoulujen viettoon harkintaa ja uusia tapoja

Pohjois-Savon alueellinen työryhmä suosittaa pikkujoulujen vietossa etänä järjestettäviä tilaisuuksia. Etenkin isojen ryhmien suuret juhlat kannattaa nyt jättää väliin, varsinkin jos niissä ei ole tosiasiallista mahdollisuutta välttää lähikontakteja.

Kuntayhtymä kannustaa ihmisiä pitämään turvavälejä, välttämään kokoontumisia, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälit eivät toteudu.

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta. Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.