Asset Publisher

Anna palautetta

Navigation Menu

Uutinen

13.11.2020 klo 17.45

Alueellamme yksi koronavirustartunta ja useita altistuneita

Kuntayhtymän alueen Iisalmen mielenterveysosastolla todettu yksi koronavirustartunta, jossa altistuneita henkilöitä on yli 20 henkilöä. Tartuntaketjujen jäljitys on vielä kesken.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen Iisalmen mielenterveysosastolla on todettu yksi koronavirustartunta pe 13.11.2020. Tämän hetken tiedon mukaan tartunnan myötä yli 20 henkilöä on altistunut. Altistuneiden joukossa on sekä työntekijöitä että asiakkaita, mutta pääosa altistuneista on työntekijöitä. 

Tartuntaketjujen jäljitys on vielä kesken ja tartunnan lähde on todennäköisesti toiselta paikkakunnalta. Iisalmen mielenterveysosastolle ei tällä hetkellä oteta vastaan vierailijoita ja kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin. Kaikki altistuneet testataan koronavirustestillä lauantaina 14.11.2020.

Alueemme koronavirusepidemia on perustasolla

Kuntayhtymän alueella on loka-marraskuussa todettu tähän mennessä yhteensä 9 tartuntaa. Koronavirusepidemia on alueellamme edelleen perustasolla. 

Kuntayhtymä kannustaa alueen ihmisiä pitämään turvavälejä, välttämään kokoontumisia, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälit eivät toteudu. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta. Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.