Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueemme edelleen perustasolla, vaikka tartunnat nousussa 

23.02.2021

Alueemme on edelleen perustasolla, vaikka tartunnat ovat nousussa. Tulevien hiihtolomien vuoksi tartuntojen odotetaan nousevan edelleen matkustelusta johtuen. Ihmisiä kannustetaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota suosituksiin ja rajoituksiin. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja rajoitukset sekä suositukset säilyvät ennallaan. Kuntayhtymän alueella on helmikuussa todettu yhteensä 21 tartuntaa, joista viimeisimmät Vieremällä 21.2. ja Iisalmessa 20.2.  

Iisalmen Sokos Hotel Koljonvirran Ravintola Rossossa on 16.2. aamupalan yhteydessä ennen klo 10.00 saattanut altistua koronavirustartunnalle (tiedote 22.2.). Samassa tilassa kyseisenä aikana olevien kehotetaan ottamaan yhteys koronavirusoireiden ilmaantuessa alueemme koronatestaukseen.  

Tartuntojen odotetaan nousevan edelleen  

Tulevien hiihtolomien vuoksi alueen tartuntojen odotetaan nousevan matkustelusta johtuen. Alueen ihmisiä kehotetaankin kiinnittämään entisistä enemmän huomiota kasvomaskin käyttöön, riittäviin turvaväleihin, yskimis- ja käsihygienia sekä välttämään kokoontumisia isoissa joukoissa. Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Alueemme ihmisistä jo 6 % rokotettu 

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl ja tähän saakka heistä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 1 915 henkilöä eli noin 6 % alueemme ihmisistä. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti ja sivuilta voit tarkastaa rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.