Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueemme kansalaisrokotukset alkavat lähiviikkoina

20.01.2021

Alueemme koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja hoitohenkilökunnan rokotukset jatkuvat rokotussuunnitelman mukaan. Ensi viikolla aloitamme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja tartuntatilanne on maltillinen. Tammikuussa alueellamme on todettu yhteensä viisi (5) tartuntaa, joista viimeisin Kiuruvedellä 12.1.  

Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkamassa lähiviikkoina 

Kuntayhtymämme alueen rokotukset on aloitettu 12.1. ja niitä jatketaan THL:n valtakunnalliseen rokotusohjelmaan perustuvan suunnitelman mukaan. Tällä hetkellä rokotetaan hoitohenkilökuntaamme suunnitelman mukaan.  

Ensi viikolla aloitamme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Asukkaiden rokotukset toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ensi ilman erillistä ajanvarausta.  

Alueemme yli 80-vuotiaiden rokottaminen alkaa tämän hetken suunnitelman mukaan viikolla 6. Rokotusten eteneminen on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. Rokotusaika varataan puhelimitse tai sähköisesti eTerveyspalvelustamme ja ajanvaraus avataan rokotusaikataulun varmistuttua. Tiedotamme järjestelyistä lisää heti suunnitelman tarkentumisen myötä. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton.  

Koronavirussivuilla tietoa rokotusten etenemisestä 

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti ja sivuilta voit tarkastaa rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta. 

Jatkossa maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille 

Kasvomaskin käyttösuositus on laajentunut yli 12-vuotiaisiin kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Kuntayhtymämme on perustasolla, mutta suosittelemme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään maskia tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.  

Koko Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on huonontunut siten, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan nyt epidemian kiihtymisvaiheessa.  

Pohjois-Savon alueellinen COVID-19-työryhmä eli "koronanyrkki" suosittaa etätyötä mahdollisimman laajasti sekä muistuttaa, että kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua testiin herkästi. Koronanyrkki suosittelee, että yli 20 hengen tilaisuuksia ei edelleenkään järjestettäisi. Aluehallintovirasto antaa määräykset yleisötilaisuuksien osalta ja tarkentaa niitä todennäköisesti lähipäivinä. 

Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme.  

Varaa aika koronatestiin sähköisesti  

Ajan koronavirustestiin voi varata sähköisesti eTerveyspalvelustamme, chatista tai puhelimitse soittamalla. Katso ohjeet ja lue kuinka koronatestaus toimii alueellamme. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.