Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueemme kansalaisrokotukset alkavat yli 80-vuotiaista viikolla 6 

26.01.2021

Alueemme koronavirustilanne on edelleen perustasolla, mutta viruksen leviämisen ehkäisemiseksi kannustamme välttämään lähikontakteja ja hakeutumaan testiin herkästi. Yli 80-vuotiaiden koronavirusrokotukset alkavat viikolla 6. Rokotusajat varataan puhelimitse tai sähköisesti eTerveyspalvelustamme ja ajanvarausnumero avataan kansalaisille mahdollisimman pian. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Tammikuussa alueellamme on todettu yhteensä kahdeksan (8) tartuntaa, joista viimeisimmät kaksi (2) Kiuruvedellä 21.1. Kannustamme kaikkia alueemme ihmisiä välttämään lähikontakteja, pysymään kotona sekä hakeutumaan koronavirustesteihin mahdollisimman herkästi. 

Alueemme rokotukset jatkuvat suunnitelman mukaan 

Tällä viikolla (viikko 4) olemme aloittaneet alueemme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Asukkaiden rokotukset toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ensin ilman erillistä ajanvarausta. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.  

Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat viikolla 6 

Alueemme yli 80-vuotiaiden rokottaminen alkaa tämän hetken suunnitelman mukaan viikolla 6. Rokotusten eteneminen on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. Rokotusaika varataan puhelimitse tai sähköisesti eTerveyspalvelustamme ja ajanvaraus avataan rokotusaikataulun varmistuttua. Pyydämme läheisiä auttamaan ajanvarauksessa. Tiedotamme ajanvarausjärjestelyistä ja -numerosta mahdollisimman pian. Ohjeet rokotteen ajanvaraukseen puhelimitse tai eTerveyspalveluumme päivitetään verkkosivuillemme etusivulle www.ylasavonsote.fi mahdollisimman pian. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton.   

Altistuneiden karanteeni pidentyi 14 vuorokauteen – muista myös yli 2 metrin turvaväli 

Koronavirukselle altistuneet määrätään tartuntatautilääkärin toimesta karanteeniin, joka on yksi tärkeimmistä keinoista estää epidemian leviäminen. THL on juuri pidentänyt koronavirustartunnalle altistuneiden karanteenia 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen. Myös tartuntatautilääkärin sairastuneelle määräämän eristyksen vähimmäispituus pitenee 7 vuorokaudesta 10 vuorokauteen. Muutosten taustalla ovat uudet koronavirusmuunnokset, jotka voivat tarttua ja levitä aiempia koronaviruskantoja nopeammin. Lue lisää THL:n tiedotteesta. 

Pohjois-Savon koronanyrkki painottaa karanteeniohjeiden noudattamista sekä koronatesteihin herkästi hakeutumista. Alueemme ohjeet koronatestiin voit tarkastaa koronavirussivuiltamme

THL päivitti viime viikolla suositustaan pitää yli 2 metrin turvaväli muihin ihmisiin, koska muuntunut koronavirus tarttuu ja leviää aiempaa herkemmin. Toistaiseksi alueellamme ei kuitenkaan ole havaittu muuntunutta virusta. 

Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.