Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueemme koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla

07.01.2021

Kuntayhtymämme alueella koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla ja ensimmäisenä rokotetaan kansallisen rokotussuunnitelman mukaisesti hoitohenkilökuntaa.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän rokotteiden jakelua koordinoi tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (KYS). Tämä tarkoittaa sitä, että kuntayhtymämme tilaa sekä saa rokotteet KYS:ltä, mutta alueemme asukkaiden rokotus tapahtuu kuntayhtymän toimesta.  

Alueemme rokotusaikataulu ja -järjestys 

Kuntayhtymä saa rokotusjärjestyksen mukaisesti ensimmäiset rokotteensa ensi viikolla eli viikolla 2. Rokotukset aloitetaan välittömästi rokottamalla todettuja tai epäiltyjä koronaviruspotilaita hoitavien osastojen ja päivystyksen, infektioenskan ja näytteenoton henkilökuntaa.  

Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.  

Rokotteen säilyvyys on rajallinen, joten kaikki saadut rokoteannokset annetaan muutamassa päivässä. Alussa rokote-erät ovat pieniä ja niitä tulee harvemmin. Tiedotamme rokotusten järjestelyistä suunnitelman tarkentumisen myötä heti tiedon saatuamme. 

Koronavirussivuilta tietoa myös rokotuksista 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä nyt myös rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti.  

Kuntayhtymä muistuttaa edelleen voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista viruksen hillitsemiseksi, jotka voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri, Jarno Rieppo  


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.