Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Alueemme koronavirusrokotukset aloitettiin ja tartuntatilanne on maltillinen

12.01.2021

Kuntayhtymän alueen koronavirusrokotukset on aloitettu suunnitelman mukaan. Epidemian tilanne on edelleen perustasolla ja tartuntatilanne on tällä hetkellä maltillinen. Tammikuussa on todettu yhteensä kolme koronavirustartuntaa, mutta tartuntamäärien odotetaan vielä nousevan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja tartuntatilanne on maltillinen, mutta määrien odotetaan vielä nousevan ihmisten liikkuvuuden vuoksi. Tammikuussa alueellamme on todettu yhteensä kolme (3) tartuntaa (Kiuruvedellä 1.1. ja 4.1. sekä Sonkajärvellä 7.1.). 

Kuntayhtymä muistuttaa edelleen voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista viruksen hillitsemiseksi, jotka voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme.  

Alueemme koronarokotukset aloitettiin 

Kuntayhtymän koronavirusrokotukset aloitettiin tiistaina 12.1. rokottamalla koronaviruspotilaita hoitavien osastojen ja päivystyksen, infektioenskan sekä näytteenoton henkilökuntaa. Rokotussuunnitelman mukaan tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti, koska alussa saapuvat rokote-erät ovat pieniä. Tiedotamme järjestelyistä lisää heti suunnitelman tarkentumisen myötä ja tiedon saatuamme. 

Koronavirussivuilta tietoa myös rokotuksista 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä nyt myös rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.