Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koko Pohjois-Savon koronavirustilanne edelleen perustasolla

23.11.2020

Kuntayhtymän alueella ei todettu uusia koronavirustartuntoja yli viikkoon ja tilanne on perustasolla. Pohjois-Savossa ollaan koko sairaanhoitopiirin osalta edelleen perustasolla eli epidemian kiihtymisvaihe on ohi Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Pikkujouluja suositellaan järjestettävän etänä. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja yli viikkoon ja marraskuussa tartuntoja on todettu yhteensä kaksi. Pohjois-Savossa ollaan koko sairaanhoitopiirin osalta edelleen perustasolla eli epidemian kiihtymisvaihe on ohi Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Kiihtymisvaiheessa toteutetut tartuntoja ehkäisevät toimenpiteet ovat olleet tehokkaita. Lähde: www.psshp.fi (koronasivut).

Pikkujoulujen viettoon harkintaa ja uusia tapoja

Pohjois-Savon alueellinen työryhmä suosittaa pikkujoulujen vietossa etänä järjestettäviä tilaisuuksia. Etenkin isojen ryhmien suuret juhlat kannattaa nyt jättää väliin, varsinkin jos niissä ei ole tosiasiallista mahdollisuutta välttää lähikontakteja.

Kuntayhtymä kannustaa alueen ihmisiä pitämään turvavälejä, välttämään kokoontumisia, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälit eivät toteudu. Lisätietoa koronavirussivuilta www.ylasavonsote.fi/koronavirus  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.