Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: jatkossa vain oireiset koronatestiin ja muut testataan ainoastaan tartuntatautilääkärin arvion pohjalta 

02.09.2021

Ohjeistukseen koronatestauksen tarpeellisuudesta on tehty muutos. Pääsääntönä on, että vain oireiset henkilöt testataan. Tartuntatautilääkäri arvioi oireettomien henkilöiden testaamisen tarvetta.  
 
 

Uudet ohjeet koronatestien ottamiselle:  
 
1.    Ellei koronakaranteenissa olevalla henkilöllä ilmene oireita, ei jatkossa enää tarvitse karanteenin puolivälissä käydä automaattisesti testissä. Tähän asti koronakaranteenissa olevia henkilöitä on pyydetty käymään koronatestissä karanteenin puolivälissä. 
2.    Koronan muuntovirukselle mahdollisesti altistuneita ei jatkossa myöskään testata, jos heillä ei ole oireita. Jos oireita on ja tiedossa on mahdollinen altistuminen, ohjeistetaan käymään koronatestissä mahdollisimman pian. 
3.    Koronakaranteeniin asetetun työssä käyvän henkilön koronatestaus tehdään jatkossa vain tartuntatautilääkärin arvion mukaan, eli ei enää automaattisesti aina ennen töihin paluuta.  
 
Maahantulon yhteydessä ohjeistetaan edelleen koronatesteihin, THL:n suositusten mukaisesti. Viimeisimmät ohjeet ja suositukset löytyvät THL:n sivuilta.
Samoin edelleen ohjeistetaan edelleen käymään koronatestissä, jos on saanut koronavilkun hälytysilmoituksen.   
 
  
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Ylilääkäri Jarno Rieppo  
   
Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.