Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: Koronatehosterokote saatavilla jo kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta   

31.08.2021

THL:n suositusten mukaisesti ensimmäisen ja toisen koronarokotteen antoväliä voi lyhentää 12 viikosta kahdeksaan viikkoon, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella annetaan 31.8.2021 alkaen kaikille ensimmäisen koronarokotuksen saajille tehosterokoteaika automaattisesti kahdeksan viikon päähän. Myös aikaisemmin rokotettujen tehosterokoteaikoja on mahdollista aikaistaa.  

Alueemme on edelleen kiihtymisvaiheessa ja koronatartuntoja on viimeisten seitsemän päivän aikana todettu Kiuruvedellä neljä ja Iisalmessa kolme. Kaikkien tartunnanjäljitys on saatu valmiiksi. Kehotamme edelleen noudattamaan koronasuosituksia ja –rajoituksia ja ottamaan koronarokotteen.

Koronarokotteen 1. annoksia ja tehosterokotteita saatavissa ilman ajanvarausta viikolla 35 Iisalmessa

31.8.2021 alkaen ensimmäisen ja toisen koronarokotteen antoväli on kahdeksaan viikkoa. Viikolla 35 tiistaista perjantaihin 31.8. – 3.9.2021 järjestetään Iisalmessa avoin rokotustapahtuma, jossa annetaan ensimmäisiä koronarokoteannoksia ja tehosterokotteita, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 8 viikkoa. Tapahtuma järjestetään tiistaista perjantaihin joka päivä kello 8-16 Iisalmen Veljeskoti-kiinteistössä, osoitteessa Meijerikatu 4.   
  
Rokotteena on käytössä Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokote. On suositeltavaa, että tehosterokote on samaa merkkiä kuin ensimmäinen koronarokote.   
  
Avoimet rokotustapahtumat jatkuvat
Alueemme on saanut hyvin koronarokotteita. Rokotamme kaikkia yli 12-vuotiaita sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta avoimissa rokotustapahtumissa.   
  
Avoimet koronarokotustapahtumat viikolla 35:
  
Iisalmi:   
• ti 31.8. – pe 3.9. kello 8-16 (Iisalmen Veljeskoti-kiinteistö, Meijerikatu 4), saatavilla myös Pfizer-BioNTechin Comirnaty- tehosterokotteita  
• pe 3.9. kello 15.30-19.30 (Citymarket)   

Kiuruvesi:    
• ke 1.9. kello 18-19.30 (Kiuruveden liikuntahalli)   
• la 4.9. kello 11-16 (Kiuruveden terveyskeskuksen neuvola)  

Vieremä:
•  ke 1.9. kello 8.30-15.30 (Vieremän terveyskeskus) 

Sonkajärvi:   
• to 2.9. klo 11-17 (Sonkajärven terveyskeskus).

  
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella ensimmäisen koronarokotteen on saanut 71,9 % asukkaista ja tehosterokotteen 50,9 %. Koko Suomessa on ensimmäisen rokotteen saanut 71,8 % ja tehosterokotteen 49,5 % väestöstä.   


Päivittäiset tartuntatiedot verkkosivuilla
Olemme avanneet uuden www.ylasavonsote.fi/paivittaiset-tartuntatiedot -verkkosivun, johon on koottu päivittäiset tartuntatiedot. Jos tartunnat liittyvät esimerkiksi isompaan tartuntaketjuun tai kaikkia altistuneita ja altistuspaikkoja ei saada jäljitettyä, näistä tiedotetaan erikseen.    


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Ylilääkäri Jarno Rieppo