Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: kuntayhtymän alueella runsaasti uusia koronavirustartuntoja ja satoja altistuneita

14.11.2021

Kuntayhtymän alueella on vahvistettu 15 uutta tartuntaa ja satoja koronavirustartunnalle altistuneita. Tartuntoja on ilmennyt myös alueen oppilaitoksissa. Uusien tartuntojen hillitsemiseksi maskien käyttöä ja hyvää käsihygieniaa suositellaan.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on 14.11 todettu 15 uutta koronavirustartuntaa, joista 12 on todettu Kiuruvedellä ja kolme Iisalmessa. Alueellamme on satoja altistuneita ja on hyvin todennäköistä, että uusia tartuntoja ilmenee lähipäivinä lisää. 

Koronavirustartuntoja on ilmennyt myös alueen oppilaitoksissa (kts. tarkemmat tiedot alla) ja näiden tartuntaketjujen selvitys on vielä kesken. Kuntayhtymä on ottanut yhteyttä kyseisiin oppilaitoksiin. 

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut eikä kaikille altistuneille voida soittaa henkilökohtaisesti

Tartuntojen alkuperä on suurimmassa osassa tapauksia saatu selvitettyä, mutta mukana on myös tartuntoja, joiden alkuperää ei toistaiseksi tunneta. Tartunnanjäljitystiimimme jatkaa tartuntojen alkuperän ja mahdollisten altistumispaikkojen kartoittamista, mutta tartuntoja on viime päivien aikana tullut esiin niin paljon, että emme tällä hetkellä pysty ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin koronavirustartunnalle altistuneisiin henkilöihin. 

Suosittelemmekin lisäämään maskin käyttöä ja muistamaan hyvän käsihygienian. Maskin käyttö esim. kaupassa käydessä on erittäin suositeltavaa. 

Jos tiedät altistuneesi tartunnalle ja sinulla on flunssan oireita, hakeudu testiin

Seuraavissa paikoissa on voinut altistua koronavirustartunnalle:

Oppilaitokset Kiuruvesi:
Nivan koulu 2B ja 1A-luokat
-    2B-luokan oppilaat ovat voineet altistua tartunnalle 8.-10.11 ja 1A-luokan oppilaat 11.11.
Kuorevirran esiopetus ja iltapäivähoito
-    Oppilaat ovat voineet altistua tartunnalle todennäköisesti 5-12.11.
Kiuruveden yläkoulu 9D-luokka
-    Oppilaat ovat voineet altistua tartunnalle 9-11.11

Oppilaitokset Iisalmi:
Juhani Ahon koulu
-    Viikolla 45 koulussa on altistunut useita luokkia ja opettajia: tarkempia tietoja annetaan tartunnanjäljityksen edetessä.
YSAO/ Pemo MT 20 ryhmä
-    Oppilaat ovat voineet altistua tartunnalle 8-11.11

Kansalaisopiston ryhmät Kiuruvedellä: 
11.11 puutyöt
11.11 vanhempi-lapsi käsityöryhmä

Huom! Korjattu 15.11: uusimpien tietojen mukaan 8.11 Kiuruveden tenavamuskarissa ei ole voinut altistua. Tämä paikka on siis poistettu tältä listalta. 

Muita altistumispaikkoja Kiuruvedellä:
Kiuruveden uimahallin kuntosali  ma 8.11 klo 14.45-15.30
Voimaa vanhuuteen jumppa pe 12.11 klo 13
4H kokkikerho ke 10.11

Jos epäilet altistuneesi koronavirustartunnalle ja sinulla on flunssan kaltaisia oireita, hakeudu koronatestiin. Lisätietoa koronatestauksesta löytyy verkkosivuiltamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronatestaus 

Koronavirusrokotus suojaa vakavilta tautimuodoilta

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista on suositellut koronarokotukset. ”Jos sairastaa koronan rokotettuna, on huomattavasti paremmassa asemassa kuin henkilö, joka sairastaa taudin ilman rokotusta. Vaikka rokotteen ottaminen ei takaa sitä, että tartuntaa ei voi saada, on se kuitenkin paras mahdollinen suoja vakavaa koronavirustautia vastaan. Jos olisimme tässä samassa koronaepidemian tilanteessa ja alueemme väestö ei olisi saanut koronarokotuksia, olisivat sairaalamme ja teho-osastomme täynnä koronapotilaita ja tilanne erittäin vakava. Nyt selvästi suurimmalla osalla tartunnan saaneista on suositeltu rokotesuoja, ja rokotusten ansiosta he luultavasti sairastavat taudin sen lievässä muodossa. Koronarokotteen ottaminen ei siis ole missään nimessä ollut turhaa, vaikka nyt koronatartunnan olisikin saanut” sanoo Jarno Rieppo, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ylilääkäri. 

  
Lisätietoja tilanteesta verkkosivuillamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri Jarno Rieppo  
  
Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.