Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: rokotuskattavuus valtakunnallisella tasolla

12.10.2021

Kuntayhtymän alueella on todettu viimeisten seitsemän päivän aikana yhteensä neljä tartuntaa. Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 64,8 % kuntayhtymän alueen asukkaista. Rokotuskattavuus alueellamme on valtakunnallista tasoa.

Kuntayhtymän alueella on todettu viimeisten seitsemän päivän aikana yhteensä neljä tartuntaa, joista kolme Iisalmessa ja yksi Vieremällä. Vaikka koronarajoitukset ovat lieventyneet, suosittelemme edelleen käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan hyvää käsihygienia.  

Rokotuskattavuus alueellamme valtakunnallista tasoa 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen asukkaista on tähän mennessä saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen 74,8 % ja toisen annoksen 64,8 %. Koko Suomessa ensimmäisen koronarokotteen on saanut 74,3 % ja toisen annoksen 64,8 % väestöstä eli alueemme rokotuskattavuus on valtakunnallista tasoa.  

Kannustamme ottamaan koronarokotuksen niin pian kuin se on mahdollista. Koronarokotuksen 2. annoksen voi saa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. 

Suositut avoimet rokotuspäivät jatkuvat 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella järjestetään yli 12-vuotiaille koronarokotuksia sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella. Ajanvaraus on mahdollista eTerveyspalvelun tai puhelinpalvelun kautta.   

Epidemiatilanteen ollessa alueellamme rauhallinen emme lähetä enää jatkossa viikoittaisia koronatilannetiedotteita, vaan tiedotamme koronaan liittyvistä asioista aina tarpeen mukaan.  

Lisätietoa tartunnoista ja koronarokotuksista verkkosivuillamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus 

 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri Jarno Rieppo 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.