Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: tartuntoja kahdessa Iisalmen koulussa, noin sata altistunutta

16.08.2021

Viikonlopun aikana on todettu yksi koronavirustartunta Iisalmen Juhani Ahon koulun oppilaalla ja yksi tartunta Iisalmen Kirkonsalmen koulun oppilaalla.  

Tartunnanjäljitys näihin tapauksiin liittyen on käynnissä. Ylä-Savon SOTE:n tartunnanjäljitystiimi soittaa altistuneiden henkilöiden perheille henkilökohtaisesti. Muistutammekin vastaamaan näinä aikoina myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, sillä altistuneiden nopea tavoittaminen on tärkeää. Koulut ovat jo lähettäneet erillisen Wilma-viestin asiasta kaikille heille, joita asia koskee.  

Altistuneet henkilöt asetetaan karanteeniin. Uusien tartuntojen ehkäisemiseksi kaikki nuoret, joiden luokalla on todettu koronatartunta, on jo asetettu etäopetukseen.  

Tällä hetkellä altistuneita on yhteensä noin sata henkilöä. 

Nämä uudet tartunnat osoittavat jälleen kerran, että koronaepidemia ei ole vielä ohi. Vetoamme ja kannustamme voimakkaasti siihen, että kaikki käyttäisivät maskia kiihtymisvaiheen suositusten mukaisesti ja ottaisivat koronarokotteen heti, kun siihen on mahdollisuus. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.