Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatiedote: vaihtoehtona kokoontumisrajoituksille koronapassin käyttöönotto

03.12.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2021 asettanut tartuntatautilain nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksen ajalle 6.12. – 27.12.2021. Vaihtoehtona rajoitukselle on koronatodistuksen edellyttäminen osallistujilta. Ylä-Savossa rajoitukset koskevat ennen kaikkea esim. suunniteltuja yhteislaulutapahtumia joulun aikaan.  

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joissa  

  • on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai  
  • on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.  

Määräys on voimassa ajalla 6.12. – 27.12.2021.  

Yli sadan hengen tilaisuudet, joihin ei kuulu yhteislaulua ja joissa on määritellyt istumapaikat, voidaan siis järjestää ilman koronapassin käyttöönottoa.   

Kokoontumisrajoitus koskee kaikkia yli 100 hengen tilaisuuksia, esimerkiksi yhteislaulutilaisuuksia, kuten "Kauneimmat Joululaulut" tai yli 100 hengen urheilutapahtumia, joissa kaikilla katsojilla ei ole omaa istumapaikkaa.  
Kokoontumisrajoitusten voimassaollessa tapahtuma on mahdollista järjestää ottamalla käyttöön koronapassi. Tapahtumajärjestäjän tulee tarkistaa koronapassi kaikilta tilaisuuteen osallistuvilta, eikä mukaan pääse ilman koronapassia.   

Linkki Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926474  

Koronapassin voi tulostaa Omakanta-palvelusta   

Koronapassin saa ladattua tai tulostettua Omakanta-palvelusta. Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty, eli esimerkiksi oman kunnan terveyskeskuksen neuvonnasta.  

Koronapassia varten vaaditaan todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta.  

Ensisijaisesti suosittelemme ottamaan koronarokotteen, sillä näin myös koronapassin saa sujuvasti.   

Meiltä on kysytty, voiko koronatestiin tulla, jotta saa tarvittavan negatiivisen testituloksen koronapassia varten. Tällä hetkellä emme kuitenkaan testaa oireettomia henkilöitä muuten kuin poikkeustapauksissa tartuntatautilääkärin päätöksellä. Jos siis tarvitset koronatestin koronapassin saamista varten, testiin tulee hakeutua yksityisen terveydenhuollon puolella.   

Lisätietoja koronavirustilanteesta verkkosivuillamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus    

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä  
 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.