Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatilannetiedote: kevään juhlat suunniteltava koronasuositukset muistaen

18.05.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla ja uusia tartuntoja on vähän. Jotta tilanne myös säilyy rauhallisena, on kevään juhlia suunniteltaessa hyvä muistaa koronasuositukset. Rokotamme tällä hetkellä yli 50-vuotiaita ja 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita. 

Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja uusia tartuntoja on vähän. Toukokuussa alueellamme on todettu yhteensä 4 tartuntaa, joista viimeisimmät Vieremällä 12.5 ja Iisalmessa 13.5.2021 (molemmilla paikkakunnilla yksi tartunta).  

Itä-Suomen aluehallintovirasto lieventää yleisötilaisuuksien rajoituksia 18.5 alkaen. Lisätietoa alueemme suosituksista ja rajoituksista löytyy verkkosivuiltamme: https://www.ylasavonsote.fi/alueelliset-koronasuositukset-ja-rajoitukset  

Maskit ja turvavälit tärkeitä muistaa valmistujaisissa 

”Kevät on juhlan aikaa ja monessa perheessä pohditaan parhaillaan esimerkiksi valmistujais- ja rippijuhlien järjestämisen mahdollisuutta. Epidemiatilanne on koko Pohjois-Savossa jatkanut viime viikot suotuisaa kehitystään ja tartuntatapausten määrä on ollut laskussa. Edelleen on kuitenkin syytä muistaa juhlien suunnittelussa tartuntaturvallisuuteen liittyvät ajankohtaiset ohjeet. Koronaepidemia ei ole vielä ohi” sanoo Anssi Uutela, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän johtava lääkäri. 

”Esimerkiksi maskia on edelleen hyvä käyttää erityisesti, mikäli turvavälien noudattaminen on vaikeaa. Jos vieraita on määrä saapua eri puolelta maata ja sellaisilta alueilta, joilla epidemiatilanne ei ole yhtä suotuisa kuin Pohjois-Savossa, on maskien käyttö erityisen tärkeää. Lisäksi toivon juhlien suunnitteluun kaikille aurinkoista säätä, jotta tilaisuuksien järjestäminen mahdollisuuksien mukaan onnistuisi ulkotiloissa” painottaa Uutela.  

44% alueen väestöstä saanut vähintään koronarokotteen 1. annoksen 

Rokotamme tällä hetkellä yli 50-vuotiaita ja 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita.  

Kuntayhtymän alueella koronarokotteen 1. annoksen on saanut yhteensä n. 15 080 henkilöä, joka on n. 44 % alueemme asukkaista. Yli 70-vuotiaista 1. rokoteannoksen on saanut jo n. 93% ja yli 60-vuotiaista n. 72%.   

Alueen asukkaista 1900 henkilöä on saanut koronarokotteen 2. annoksen, joka on n. 5,5% rokotetuista henkilöistä.  

Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus 1.annoksen osalta on n. 38% ja 2. annoksen osalta n. 5%.  

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela   


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.