Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatilannetiedote: Kuntayhtymä epidemiatilanteen perustasolla, kokoontumisia vältettävä pääsiäisen aikaan

30.03.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla. Erityisesti pääsiäislomien aikaan on kuitenkin tärkeää muistaa suositukset ja rajoitukset, jotta tilanne pysyy myös jatkossa hyvänä. 

Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat entiseen tapaa voimassa ja tilannetta seurataan jatkuvasti.  

Kokoontumisia vältettävä pääsiäisen aikaan  

"Tähän päivään mennessä maaliskuussa alueellamme on todettu yhteensä 14 tartuntaa, joista viimeisimmät Vieremällä 18.3 ja Iisalmessa 17.3. Tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, mutta juuri nyt voimme olla iloisia siitä, että olemme saaneet viime viikkojen ison tartuntaryppään hyvin hallintaan." sanoo Anssi Uutela, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän johtava lääkäri.   

Pohjois-Savon alueella positiivisista näytteistä on eristetty ns. brittivarianttia, joka on 70 % tarttuvampi kuin alkuperäinen virus. Tämän vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa tarkasti annettuja turvaohjeita.  

"Nyt on aika muistaa entistä paremmin meille kaikille tutut suojakeinot, jotta alueemme tilanne myös pysyy hyvänä. Jaksetaan vielä vähän ja käytetään maskeja, muistetaan hyvä käsihygienia, pidetään turvavälit ja vältetään ylimääräisiä kontakteja. Erityisen tärkeää pääsiäislomien aikaan on malttaa olla kotona ja jättää kokoontumiset ystävien ja perheen kesken myöhemmälle kevääseen. Haluan painottaa, miten tärkeää on pysyä kotona, jos on hiukankin oireita kuten kuumetta, kurkkukipua, yskää tai hengenahdistusta. Näin teemme kaikki osamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi" sanoo Anssi Uutela, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän johtava lääkäri.  

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela  


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.