Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Koronatilannetiedote: viikonlopun aikana neljä uutta tartuntaa kuntayhtymän alueella

10.08.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on vahvistettu elokuun aikana seitsemän tartuntaa, viimeisimpinä 7.8. yksi tartunta Sonkajärvellä ja 8.8. kolme tartuntaa Iisalmessa. Tartunnan saaneet henkilöt on asetettu eristykseen THL:n ohjeiden mukaisesti. Kaikki tartuntaketjuissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. 

Kuntayhtymän alueella on todettu viikonlopun aikana neljä uutta koronavirustartuntaa, Sonkajärvellä 7.8. yksi ja Iisalmessa 8.8. kolme tartuntaa. Koronatartunnan saaneet on asetettu eristykseen. Kaikki koronavirukselle altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.  

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta järjestetään 10.8.2021 kello 8–15 Sonkajärven terveyskeskuksessa ja 12.8.2021 kello 12–18 Kiuruveden terveyskeskuksessa. Rokotuksiin voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueemme yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12–15 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret. Avoimissa rokotuspäivissä annetaan ensisijaisesti 1. rokoteannoksia. Tehosterokotteiden aikaistamista on tehty rokotteiden saatavuuden mukaisesti ja THL:n ohjeiden mukaisesti. THL painottaa, että koronarokotteiden tehosteiden aikaistaminen ei saa uhata 1. annosten antamista ja tällä hetkellä kuntayhtymän alueella on ensimmäisten rokoteannosten antaminen vielä kesken.  Eli aina tehosteiden antaminen ei ole mahdollista.

Ensimmäisen koronarokotteen on 8.8.2021 mennessä saanut 68,8 % kuntayhtymän alueen asukkaista eli noin 25 500 henkilöä. Tehosterokotteen on saanut 43,4 % eli noin 16 000 henkilöä. Suomessa ensimmäisen koronarokotteen on saanut 67,3 % väestöstä ja tehosterokotteen 38,6 %. 

Alueellamme on voimassa koronaepidemian kiihtymisvaiheen maskisuositus eli maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Myös suosituksia turvaväleistä ja käsihygieniasta kehotetaan noudattamaan. Suositukset koskevat myös koronarokotteen saaneita.

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Ylilääkäri Jarno Rieppo 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.