Asset Publisher

Anna palautetta

Navigation Menu

Uutinen

Kuntayhtymä tarjoaa alueen vähävaraisille koronavirusmaskeja

18.8.2020 klo 8.42

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallitus kokoontui tänään 18. elokuuta ja käsitteli mm. alueen koronavirustilannetta ja siihen liittyvää suojautumista sekä valtakunnallisen sote-uudistuksen valmistelua kuntayhtymässämme. 

Kuntayhtymä tarjoaa alueen vähävaraisille asukkaille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisia maksuttomia koronavirusmaskeja. Jakelu sekä tarkat paikat ja aikataulu tarkentuvat vielä ja näistä tiedotetaan mahdollisimman pian. Jaettavat suojamaskit ovat kangasmaskeja, jotka pestään 60 asteen pesussa. Suojaimia on tällä hetkellä varastossa ja niitä tilataan lisää. 

Olemme osa valtakunnallista uudistusta

Kuntayhtymä on osa tulevaisuuden sotea ja valtakunnallisen sote-uudistuksen hankkeet ovat käynnistyneet maakunnassamme. Kuntayhtymässä on lisäksi valmisteilla lausunnot sote-lakeihin liittyen.

Kuntayhtymän koronatilanne on rauhallinen

Kuntayhtymän koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja toiseen aaltoon varaudutaan tilanteen sekä valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Tällä hetkellä toinen koronavirusaalto nähdään alueellamme lievempänä kuin keväällä 2020. Valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisia varotoimia on noudatettava edelleen ja alueen ihmisiä kannustetaan pitämään turvavälejä sekä pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta. Kuntayhtymän alueen tarkat tilannetiedot päivitetään viikoittain verkkosivuillemme osoitteeseen www.ylasavonsote.fi/tilannetieto

Erikoislääkäripalveluista hankitaan osa jatkossakin ostopalveluna

Kuntayhtymä tuottaa väestölleen konservatiivisten alojen erikoislääkäripalveluita, joista osa tuotetaan omana virkalääkärityönä ja osa yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa. Osalla näistä erikoisaloista (neurologia, reumataudit, fysiatria, geriatria, sisätaudit) on edellä mainitusta poiketen säännöllisesti tarvetta käyttää vuokrattua erikoislääkärityövoimaa, jotka liittyvät palvelutarpeen vaihteluihin ja ennakoimattomiin poissaoloihin. Vuositasolla näiden ennakoitu arvo on ostopalveluna enintään 400 000 euroa/vuosi. Yhtymähallitus päätti hankkia tarpeen mukaan tilattavat erikoislääkäripalvelut avointa hankintamenettelyä käyttäen valittavilta puitesopimustoimittajilta, hyväksyä esitetyn tarjouspyynnön ja antaa hankinnan loppuun saattamisen toimeksi yhteishankintayksikkö Sansia Oy:lle.

Yhtymähallituksen kaikki käsitellyt asiat ja pöytäkirja 18.8.2020 kokouksesta nähtävillä verkkosivuillamme heti sen tarkastuksen jälkeen.

Lisätietoja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, toimitusjohtaja, Leila Pekkanen, 040 830 2789, leila.pekkanen@ylasavonsote.fi