Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Lähiviikkoina aloitetaan yli 80-vuotiaiden ja 1. riskiryhmän rokotukset

08.02.2021

Alueemme koronavirusrokotukset aloitetaan lähiviikkoina yli 80-vuotiaiden lisäksi myös alueemme 1. riskiryhmään kuuluvista. Rokotusten aloitus on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta ja tarkkaa aloitusviikkoa ei rokotteiden saatavuuden vuoksi tiedetä. 

Koronavirusrokotteiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti ja vaikuttaa rokotusten etenemiseen merkittävästi. Alueemme rokotukset alkavat lähiviikkoina, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä rokotteiden saatavuuden vuoksi. Tiedotamme ja avaamme ajanvarauksen heti aikataulun varmistuttua.  

Rokotusaikoja on alussa saatavilla rajoitetusti ja ajanvarausnumero saattaa ruuhkautua. Rokotuspaikkoina toimivat tässä vaiheessa alueemme terveyskeskukset ja rokotuspisteille on ohjaus paikan päällä. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton.   

Lähiviikkoina aloitetaan myös 1. riskiryhmän rokotukset 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkensi viime viikolla rokotusryhmiä sekä -järjestystä, jonka vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvien 18–70-vuotiaiden rokotukset alkavat myös alueemme yli 80-vuotiaiden ikäihmisten lisäsi lähiviikkojen aikana.  

1. riskiryhmään kuuluvat 18–70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: 

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto 
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti 
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö 
  • Vaikea krooninen munuaissairaus 
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus 
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes 
  • Downin oireyhtymä (aikuiset) 

Rokotusaika varataan puhelimitse tai sähköisesti verkkosivujemme eTerveyspalvelusta ja ajanvarauskanavat avataan ja numero tiedotetaan sekä ohjeet päivitetään verkkosivuillemme heti aikataulun varmistuttua. Osoitteesta www.ylasavonsote.fi/koronarokote  löytyy aina viimeisin tieto alueemme rokotuksista. 

Alueemme ihmisistä jo 4,5 % rokotettu 

Tällä viikolla (viikko 6) jatkamme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden. Asukkaiden rokotukset toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ilman erillistä ajanvarausta. Todettujen tai epäilyjen koronapotilaiden hoitoon osallistuvan henkilökuntamme rokotukset on saatu valmiiksi. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.  

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl ja tähän saakka heistä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 1 429 henkilöä eli noin 4,5 prosenttia alueemme ihmisistä.