Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Muista edelleen suojautua hyvin ja välttää kokoontumisia  

09.02.2021

Koko Pohjois-Savon alueen koronavirustilanne on perustasolla, mutta edelleen on syytä muistaa kasvomaskin käyttö, turvavälit, yskimis- ja käsihygienia sekä välttää kokoontumisia isoissa joukoissa. Koronanyrkki suosittaa kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotialle tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Helmikuussa alueellamme on todettu yhteensä viisi (5) tartuntaa, joista viimeisimmät kaksi Vieremältä 5.2.  

Koronaepidemiatilanne koko Pohjois-Savossa on rauhoittunut ja palannut takaisin perustasolle myös Kuopion osalta. Koronanyrkki suosittelee kuitenkin kiihtymisvaiheen rajoituksia mm. yli 12-vuotiaiden kasvomaskin käytössä. Tilanteen ylläpitämiseksi on edelleen tärkeää muistaa myös yli 2 metrin turvavälit, yskimis- ja käsihygienia sekä välttää kokoontumisia isoissa joukoissa. Lisäksi koronavirustesteihin on syytä hakeutua mahdollisimman herkästi. 

Kasvomaskin suositus yli 12-vuotialle kuntayhtymämme alueella 

Kuntayhtymämme on edelleen perustasolla, mutta Pohjois-Savon koronanyrkin alueellisen suosituksen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Altistumista koronavirukselle ei välttämättä tapahdu, mikäli osapuolet käyttävät maskia. Tällä tavoin voidaan välttää karanteeniin joutuminen, jonka tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi tapauskohtaisesti. 

“Koronaväsymys koettelee meitä kaikkia, mutta koetetaan silti jaksaa. Suojaudutaan asianmukaisesti kasvomaskein, pidetään turvavälejä ja vältetään kokoontumisia, niin tilanne täällä Pohjois-Savossa pysyy jatkossakin perustasolla”, kiteyttää Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän johtava lääkäri Anssi Uutela. 

Kuntayhtymän alueen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme.  

Koronavirusrokotuksista tietoa verkkosivuillamme 

Koronavirusrokotteiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti ja vaikuttaa rokotusten etenemiseen merkittävästi. Alueemme rokotukset alkavat lähiviikkoina, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä rokotteiden saatavuuden vuoksi. Tiedotamme ja avaamme ajanvarauksen heti aikataulun varmistuttua. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti ja sivuilta voit tarkastaa rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.