Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Ohjeita vierailuihin riskiryhmien suojaamiseksi

23.12.2020

Olemme Ylä-Savossa pandemian suhteen vielä perustasolla, mutta kiihtymistason kynnyksellä. Muualla maassamme ollaan suurelta osin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Ymmärrämme, että joulun aikaan omaisia ja läheisiä halutaan huomioida erityisesti ja tiedämme, että matkustaminen Ylä-Savoon kiihtymis- ja leviämisalueiksi luokiteltavilta alueilta sekä ulkomailtakin lisääntyy. Emme suosittele matkustamista ja pyydämme riskiryhmäläisten suojelemiseksi sekä turhien tartuntojen välttämiseksi harkitsemaan tarkkaan kaikkea ylimääräistä fyysistä kanssakäymistä.

Muistutamme, että ulkomailta tullessa tulee noudattaa 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia, eikä COVID-testaus 72 tunnin välein sovellu tätä lyhentämään.
 
Kontaktitilanteissa pyydämme huomioimaan tartuntariskin ja hygienian erityisen hyvin. Suosittelemme ensisijaisesti kommunikointiin soittoja tai videopuheluita.
 
Vierailtaessa asumisyksiköissä ja osastoilla tulee ehdottomasti noudattaa seuraavia vierailuohjeita:

  • Vierailija ei saa tulla sairaana tai jos epäilee altistuneensa koronavirukselle
  • Vierailusta tulee aina sopia etukäteen henkilökunnan kanssa 
  • Vierailujen aikana tulee noudattaa turvavälejä 
  • Vierailulle voi saapua vain 1–3 vierailijaa kerrallaan
  • Suositellaan mahdollisimman lyhytkestoisia vierailuja
  • Liikkuminen sisätiloissa tulee tapahtua suorinta tietä asukkaan asuntoon/potilaan huoneeseen ja sieltä pois. Muualla yksikössä liikkuminen ei ole sallittua. 
  • Vierailijan tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja käyttää vierailun yhteydessä kirurgista suu-nenäsuojusta.  

Emme suosittele asumisyksikköjen ulkopuolelle tapahtuvia vierailuja, mutta välttämättömissä tilanteissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvaväliohjeita.

Saattamisesta ja järjestelyistä sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa.