Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Pidetään huolta toisistamme myös jouluna

15.12.2020

Kannustamme ihmisiä pitämään huolta toisistaan erityisesti lähestyvän joulun ja juhlapyhien aikana, koska riski koronaviruksen leviämiselle kasvaa. Muistetaan koronasuositukset ja pidetään lisäksi huolta toisistamme välittäen sekä huolehtien. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä kannustaa alueen ihmisiä pitämään huolta toisistaan lähestyvän joulun ja juhlapyhien aikana. Läheisistämme huolehtiminen on jokapäiväistä, mutta tulevien juhlapyhien aikana riski koronaviruksen leviämiselle kasvaa mm. matkustamisen vuoksi. Haluamme nostaa asian esille sekä erityisesti painottaa ikäihmisten suojaamisesta ja huolehtimisesta. 

OHJURI palvelee ikäihmisiä

Ota yhteyttä ikäihmisten asiakasneuvonta OHJURIIn soittamalla numeroon 040 712 1190, kun tarvitset neuvoja tai palvelutarpeen arviointia ikäihmisten palveluista. OHJURI on kiinni uudenvuodenpäivänä sekä jouluaattona ja -päivänä, mutta palvelee normaalisti joulun jälkeen alla olevien aukiolojen mukaisesti. 

  • maanantai–keskiviikko kello 9–11.30 ja 12–15 
  • torstaisin kello 9–11.30 ja 12–14 
  • perjantaisin kello 9–11.30 ja 12–15 välisenä aikana. 

Jokainen meistä voi tehdä huoli-ilmoituksen

Jokainen iäkkään henkilön tilanteesta huolestunut henkilö voi tarvittaessa tehdä huoli-ilmoituksen. Huoli voi syntyä, jos ikääntynyt ei esimerkiksi kykene huolehtimaan itsestään, terveydestään tai turvallisuudestaan. Kuntayhtymämme alueella ilmoituksen iäkkään ihmisen huoli-ilmoituksen voi tehdä verkkosivuiltamme www.ylasavonsote.fi/ikaihmiset-ja-omaishoito löytyvän lomakkeen avulla. Hätätilanteissa tulee soittaa numeroon 112.

Muistetaan koronasuositukset myös jouluna

Joulun aikana ihmiset liikkuvat paljon ja riski koronaviruksen leviämiselle kasvaa. On entistäkin tärkeämpää, että noudatamme ohjeistuksia ja käytämme erityistä varovaisuutta. Alueemme koronavirussuositukset: 

  • Kasvomaskisuositus kuntayhtymän alueella 
  • Kokoontumisrajoitus 20 henkilön mukaan
  • Julkisiin tiloihin ei saa mennä oireisena 
  • Ikääntyvien ja riskiryhmien välttäminen altistumiselle 
  • Harrastustoiminta tulee järjestää siten, että osallistujat voivat välttää lähikontaktin 
  • Matkustuksen välttäminen leviämis- tai kiihtymisalueille sekä alueilta kuntayhtymän alueelle 
  • Etätyösuositus mahdollisimman laajasti ja pikkujoulut etänä 

Vierailuja toivotaan vältettävän riskiryhmien suojaamiseksi

 Toivomme, että tänä jouluna vältetään vierailuja ikäihmisten ja muiden riskiryhmien luona heidän suojaamiseksi osastopalveluissa, kotihoidossa, asumispalveluissa ja kaikissa muissa kontakteissa. Kannustamme käyttämään turvallisia yhteydenpitotapoja kuten mm. puheluita, videopuheluita ja kukkatervehdyksiä. 

Kuntayhtymän alueen suositukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme

Pidetään huolta toisistamme! 

Tätä tiedotetta on päivitetty 18.12.2020 tiukentuneen kokoontumisrajoituksen ja riskiryhmien vierailujen välttämisen suosituksen osalta.