Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: Ahjolan palvelukoti avaa ovensa uusille asukkaille

11.06.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on avannut Iisalmessa uuden asumispalveluyksikön, Ahjolan palvelukodin.  Ahjolan palvelukoti tarjoaa tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Ahjolan palvelukodissa on 16 asuinpaikkaa.  

Ensimmäiset asukkaat muuttavat Ahjolaan 14.6. "Seuraavien kuukausien aikana Ahjolasta tulee koti 16 kehitysvammaiselle henkilölle. Meille tulee asumaan ensisijaisesti nuoria aikuisia, jotka itsenäistyvät ja muuttavat vanhempiensa luota ensimmäiseen omaan kotiinsa. Tämä on iso askel monelle nuorelle ja heidän perheilleen, jota koko työyhteisönä haluamme olla tukemassa. Odotamme jo innolla ensimmäisten muuttokuormien saapumista!" sanoo kehitysvammayksiköiden esihenkilö Elina Puustinen.   

Toimivat tilat lähellä monipuolisia palveluja   

Uusi yksikkö toimi aiemmin mielenterveyskuntoutujien palveluasumisyksikkönä. Ennen Ahjolan palvelukodin uutta käyttöönottoa tehtiin tiloihin kaikki tarpeelliset muutostyöt. "Tilat vastaavat asukkaidemme tarpeita ja sijainti on loistava. Olemme lähellä asukkaiden tarvitsemia, monipuolisia palveluja" Puustinen sanoo. Ahjolan palvelukodin läheltä löytyvät mm. päiväkeskus Purje, kaupat asiointia varten, kuntoutus- ja terveydenhuollon palvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluita.    

Asukasmäärän kasvaessa henkilöstö mitoitetaan asukkaiden ohjaustarpeita vastaavaksi. "Meillä on todella osaava ja ammattitaitoinen tiimi vastaanottamassa uusia asukkaitamme. Viime päivät olemme järjestelleet tiloja, hankkineet tarvikkeita ja perehdyttäneet työntekijöitä uusien asukkaiden arjen tukemiseen. Yhteistyö omaisten ja tulevien asukkaiden kanssa on käynnistynyt hyvin ja tärkeintä meille onkin, että Ahjolan palvelukodista tulee hyvä ja turvallinen koti asukkaillemme" Elina Puustinen toteaa.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Vammaispalvelut  

  

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.