Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: Iisalmen Terveyskampuksen kolmen rakennuksen uudet nimet julkistettu

01.12.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallitus on valinnut seuraavat nimet Terveyskampus-alueen rakennuksille: nykyinen terveyskeskus on Kampus Terveys, nykyinen vanha sairaala on Kampus Vire ja Terveyskampuksen uudisrakennus on Kampus Pulssi.   Lokakuussa 2021 otettiin käyttöön Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Terveyskampuksen uudisrakennus. Tässä yhteydessä kuntayhtymä avasi kilpailun, jonka myötä on nyt nimetty kaikki terveyskampuksen kolme rakennusta, eli uudisrakennus, ns. vanha sairaala ja tällä hetkellä terveyskeskuksena toimiva rakennus.   

30.11.2021 yhtymähallitus keskusteli suosituimmista nimiehdotuksista ja äänesti voittajaksi seuraavat uudet nimet: nykyinen terveyskeskus on Kampus Terveys, nykyinen vanha sairaala on Kampus Vire ja Terveyskampuksen uudisrakennus on Kampus Pulssi.   

Uudet nimet kuvaavat palveluja ja tulevaisuuden suuntaa  
Saimme yli 70 nimiehdotusta – lämmin kiitos kaikille nimiä ehdottaneille! Alun perin suunnitelmissamme oli käyttää luonto-teemaa rakennusten nimeämisessä, mutta vastausten joukossa olikin erilainen ehdotus, joka sopi erinomaisesti kuvaamaan uuden terveyskampuksen toimintaa ja palveluja. Tulevaisuudessahan keskitymme ennaltaehkäisyyn ja asiakkaita palvelevat monialaiset tiimit. Iisalmen terveyskampuksella tämä uudenlainen ajattelu jo näkyy monialaisena toimintana, jossa esimerkiksi erikoissairaanhoidon vastaanotot toimivat yhdessä perusterveydenhuollon vastaanottotoiminnan kanssa. Saamme myös jatkossa sosiaalihuollon palvelut lähelle muuta toimintaa, jolloin yhteistyö palveluissa asiakkaan parhaaksi toteutuu sujuvasti”, sanoo Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toimitusjohtaja Leila Pekkanen.  

Kampus Pulssin eli uudisrakennuksen tiloissa toimivat sekä päivystys, laboratorio, röntgen ja toimenpideyksikkö että kirurgian, hematologian, fysiatrin ja onkologin vastaanotot.    

Silmätautien vastaanotto on muuttanut Kampus Terveyteen eli terveyskeskukseen. Kampus Terveyden tiloissa toimivat jatkossakin ensikäynti ajanvarauksella eli ENSKA, perusterveydenhuollon lääkärien ja hoitajien vastaanotot, muut erikoislääkäreiden vastaanotot, neuvolat, osastot, puheterapia sekä hammashoitola. 

Kun Kampus Vireen eli nykyisen vanhan sairaalan peruskorjaus on valmistunut, toimivat siellä sekä mielenterveyspalvelut – kuten nykyisinkin – että kotihoito, sosiaalityö ja kuntoutuspalvelut.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä  

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian. 

Päivitys 9.12.2021: Kampus Pulssissa sijaitsee myös Infuusioyksikkö.