Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: kausi-influenssarokotteen voi ottaa myös omakustanteisesti

27.10.2021

Kausi-influenssarokotukset on aloitettu kaikissa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kunnissa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen suositusten mukaisesti. 

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos suosittaa maksuttoman influenssarokotteen antamista seuraaville henkilöille: sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstölle, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri. Lisätietoa THL:n verkkosivuilta.  

Jos et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, voit ottaa rokotteen myös omakustanteisesti.
Tällöin rokotetta varten tulee hankkia resepti, jonka saa esimerkiksi soittamalla arkisin kello 8-15 numeroon (017) 272 4222 tai ylasavonsote.fi-verkkosivujemme chat-palvelun kautta. 

Yksi henkilö voi pyytää reseptiä koko perheelle. Edellisen vuoden reseptin voi uusia myös Omakanta-palvelusta tai apteekin kautta.
Itse hankitun rokotteen kanssa voi tulla avoimiiin kausi-influenssarokotuspäiviin tai varata rokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta sairaanhoitajan vastaanotolle.

Lisätietoa www.ylasavonsote.fi/kausi-influenssarokotukset-sivulta.