Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: koronatartunnat lisääntyneet merkittävästi, kokoontumisia vältettävä 

30.12.2021

Joulun jälkeen koronatartuntojen määrä on lähtenyt nousuun Pohjois-Savon alueella kuten koko maassa. Tartuntamäärät lisääntyvät tällä hetkellä nopeasti koronaviruksen tarttuessa erittäin tehokkaasti eri ikäryhmissä ja väestöissä. Kehotamme välttämään kokoontumisia, käyttämään aina kasvomaskia julkisissa paikoissa liikkuessa ja ottamaan täyden koronarokotesuojan. 

Joulunviettoon liittyen tartuntamäärät ovat lisääntyneet maakuntarajat ylittävän matkustamisen seurauksena. Tartuntamäärät lisääntyvät tällä hetkellä nopeasti koronaviruksen tarttuessa erittäin tehokkaasti eri ikäryhmissä ja väestöissä. Tilanne aiheuttaa myös terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden osalta jo nyt haasteita, ja esimerkiksi tartunnanjäljitys on alueellamme ajoittain pahasti ruuhkautunut.   

Kehotamme ihmisiä välttämään kaikkia paitsi välttämättömiä tapaamisia, käyttämään kasvomaskia aina julkisissa paikoissa liikkuessaan ja hankkimaan täyden rokotesuojan koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.  

Lisätietoja koronavirustilanteesta ja -rokotuksista verkkosivuillamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 

 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian